Popeangă şi Mitescu se ceartă pe rezultatele de la Bacalaureat

Rezultatele înregistrate în această sesiune de Bacalaureat de elevii gorjeni reprezintă un bun prilej de dispute politice. Deputatul PSD, Vasile Popeangă, aruncă vina pentru dezastrul de la Bacalaureat pe şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, obişnuit fiind cu mediile umflate, obţinute de elevi în anii anteriori. În replică, Gheorghe Mitescu, adjunctul instituţiei, îi transmite deputatului că îi place să trăiască în minciună.

Notele extrem de slabe primite de elevii gorjeni la Bacalaureat constituie o metodă eficientă pentru politicienii din opoziţie de a atrage voturi. Acest exemplu îl urmează şi deputatul PSD, Vasile Popeangă, care arată cu degetul spre conducerea IŞJ Gorj, după ce adevărata valoare a elevilor gorjeni a fost scoasă la iveală. „Aceste rezultate reflectă exact activitatea Inspectoratului Şcolar Judeţean. Pentru că Inspectoratul are inspectori pe domenii, trebuiau să se impună aceşti inspectori, trebuia să facă analiză, directorii trebuiau să pregătească foarte bine Bacalaureatul. Dar oamenii au avut cu totul alte interese pentru că ei sunt politici, ei fac politică şi nu fac politica învăţământului”, spune deputatul PSD, Vasile Popeangă.

Gheorghe Mitescu, adjunctul IŞJ Gorj, îi aminteşte lui Vasile Popeangă că şi la ora actuală cei care ocupă scaunele de directori din unităţile de învăţământ sunt PSD-işti. „Domnul deputat Popeangă are foarte puţine lucruri în comun cu învăţământul preuniversitar din judeţul Gorj. Dumnealui îi place să trăiască într-un fel de minciună în momentul în care spune că am pus directori pe criterii politice. I-aş aminti că membri marcanţi ai PSD-ului sunt în continuare în funcţiile de directori”, a precizat Gheorghe Mitescu la Radio Infinit.

„A trebuit ca cineva să pună piciorul în prag şi să avem un examen care să reflecte adevărul, adevărul care uneori doare, dar este adevărul. Procentul este unul care nu ne bucură, dar este unul care ne arată unde suntem. Suntem la un moment zero, la momentul adevărului”

Gheorghe Mitescu.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: