Jale la examenul de Bacalaureat. Vezi rezultatele

Jale la examenul de bacalaureat din acest an! După patru ani de liceu nici jumătate dintre elevii gorjeni nu au reuşit să treacă acest examen. Procentul de promovabilitate de 34,94%, înregistrat în acest an, este cel mai slab din ultimul deceniu, demonstrând care este valoarea adevărată a elevilor gorjeni. Rezultatele afişate ieri la liceele din judeţ i-au şocat pe elevi, părinţi şi profesori, având în vedere că în cele mai multe unităţi din sutele de elevi care au susţinut testul maturităţii doar câţiva au promovat. Dintre cei 5412 candidaţi prezenţi la bacalaureat doar 1891 au reuşit să treacă de bariera notei 6.00, necesară pentru a trece examenul.

Au trecut prin liceu ca gâsca prin baltă. Doar aşa se explică rezultatele catastrofale obţinute de elevii gorjeni la examenul de bacalaureat din acest an. Dintr-o promoţie ce numără peste 5000 de absolvenţi peste 3000 au primit note între 1.00 şi 4.99. Şocaţi de rezultate au fost şi cei peste 400 de elevi care au susţinut probele la Colegiul Tehnic Nr.2 din Târgu Jiu. După ce au aşteptat ore în şir în faţa liceului, sutele de elevi şi părinţi s-au trezit în faţa listelor pline de note de 1.00, 2.00 şi 3.00. Aici procentul de promovabilitate a fost de 5%, doar vreo 20 de tineri primind note de trecere, însă mediile nu trec mult de 6.00. Aceştia au fost şi cei mai fericiţi. Cât despre sutele de candidaţi respinşi, aceştia nu şi-au mai găsit cuvintele şi nu şi-au putut explica cum au obţinut note atât de mici.

Liceu fără nici un promovat

Situaţia de aici nu este însă cea mai tragică din judeţ, în condiţiile în care la Grupul Şcolar Industrial Bustuchin nici un elev nu a promovat. Cei 58 de elevi au picat, fiind nevoiţi să reia examenul în toamnă. Dezastrul din liceu nu a avut însă nici un impact asupra directorului acestei unităţi, Claudiu Terescu. Acesta s-a simţit extrem de deranjat când presa l-a întrebat care este procentul de promovabilitate din liceul pe care îl conduce şi cum îşi explică faptul că nici un elev nu a obţinut notă de trecere. „Nu mă întrebaţi pentru că nu ştiu nimic. Întrebaţi degeaba”, este explicaţia directorului Claudiu Terescu. Dezastru şi la liceele din Tismana, Bârseşti, Peştişani, Baia de Fier, Stoina, unde procentele de promovabilitate sunt de 2%, 3% şi 5%. De asemenea, la Colegiul Tehnic Motru din cei 343 de candidaţi au promovat doar în jur de 50 de elevi, iar la Grupul Şcolar Industrial Energetic din cei 157 au picat aproape 100 de candidaţi. „Nu e normal să avem o situaţie de genul acesta, dar iată că este cea reală. S-a pus undeva stavilă copiatului la bacalaureat. Între anii 2000-2010 examenul de bacalaureat nu a fost ţinut sub control acest fenomen. În momentul în care se rupe acest flagel e normal să fie astfel de rezultate. E un şoc pentru cei care intră în acest an în clasa a XII-a. O să fie probleme şi la intrarea la facultate. Cel mai bine ar fi să se revină la examenul de admitere în universităţi”, consideră Valeriu Drulă, directorul Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Motru.

REZULTATE

Tot la această sesiune aui fost eliminaţi şi nouă elevi, majoritatea pentru că au vrut să treacă acest examen pe copiat. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj la această sesiune au fost respinşi 3512 elevi, iar 1891 au promovat examenul. Dintre miile de respinşi 3178 au primit note sub 5.00, iar 334 au primit medii între 5.00 şi 6.00. De asemenea, au fost înregistrate 632 medii între 6.00 şi 6.99, 644 medii între 7.00 şi 7.99, 439 medii între 8.00 şi 8.99, 175 între 9.00 şi 9.99 şi o singură medie de 10.

Procentele de promovabilitate

Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu            97,13%

Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu            96,86%

Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” Târgu-Cărbuneşti        89,69%

Colegiul Naţional „Spiru Haret” Târgu Jiu      86,03%

Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru    85,9%

Colegiul comercial „Virgil Madgearu” Târgu Jiu      83,19%

Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu          74%

Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu   70%

Liceul Teologic Târgu Jiu 63%

Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” Târgu Jiu      57%

Liceul Teoretic Novaci    50%

Grup Şcolar Industrial Minier Rovinari 38%

Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Târgu Jiu    37%

Grup Şcolar Industrial Energetic Târgu Jiu    35%

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Bumbeşti-Jiu      29%

Grup Şcolar Industrial de Petrol Ţicleni         28%

Grup Şcolar Industrial Bâlta      21%

Colegiul Tehnic Mătăsari           19%

Grup Şcolar Industrial Turceni  16%

Colegiul Tehnic Motru     15%

Grup Şcolar Industrial Bâlteni    13%

Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Târgu Jiu         12%

Grup Şcolar de Transporturi Auto „Traian Vuia” Târgu Jiu         10%

Liceul Roşia Jiu Fărcăşeşti        7%

Grup Şcolar Industrial Roşia de Amaradia     5%

Colegiul Tehnic Nr.2 Târgu Jiu  5%

Grup Şcolar Industrial Stoina    5%

Grup Şcolar Industrial Baia de Fier      3%

Grup Şcolar Industrial „Constantin Brâncuşi” Peştişani     3%

Grup Şcolar Bârseşti       3%

Grup Şcolar Industrial Tismana 2%

Grup Şcolar industrial Bustuchin         0

Vizualizări: 716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: