Un singur elev din Gorj intră la liceu cu media zece

Un singur elev din Gorj va intra în acest an la liceu cu media maximă-10. Performanţa aparţine elevului Dumitru Călugăru de la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu, care face parte dintre olimpicii naţionali ai Gorjului. Pe locul doi, cu una dintre cele mai bune medii din judeţ se află Andra Paralescu, fiica inspectorului şcolar general, iar locul trei în ierarhia judeţului este ocupat de doi elevi, care au aceeaşi medie finală.

Dumitru Călugăru a reuşit să obţină în clasele V-VIII numai medii de zece, notă pe care a primit-o şi la Evaluarea Naţională. Elevul care învaţă la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu a adus Gorjului premii la concursurile şi olimpiadele naţionale de fizică, chimie sau informatică. Fiica şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Andra Paralescu, ocupă locul doi în ierarhie, cu media 9.99. Aceasta a absolvit cu media 9.98 la aceeaşi unitate de învăţământ, iar la Evaluarea Naţională a primit nota maximă. Următoarea medie este 9.98, obţinută de doi elevi, respectiv Carla Lemnaru de la „Constantin Săvoiu” şi Horaţiu Ilie de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Tot în topuri, cu medii peste 9.90 se mai află elevi de la şcoli din Târgu Jiu, Motru, Novaci, Turceni, Crasna, Bărbăteşti sau Ţânţăreni.

ADMITERE

Până pe 5 iulie absolvenţii de clasa a VIII-a pot să îşi completeze opţiunile în fişele de înscriere la liceu. Repartizarea computerizată va avea loc pe 12 iulie.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: