Tudor, supărat pe CEO: Nu ne jucăm!

Drumarii şi autorităţile locale şi judeţene au demarat pregătirile pentru iarnă. Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, s-a declarat dezamăgit de oficialii Complexului Energetic Oltenia care ar fi trebuit să execute nişte lucrări şi nu le-au făcut de trei ani. Tudor susţine că din cauză că aceste lucrări nu s-au realizat nici până acum, gospodăriile din Vîrţ sunt inundate după fiecare ploaie.

Reporter: Cum merg pregătirile pentru iarnă?

Ion Tudor: Noi încă desfăşurăm activităţi de reparaţii. Suntem pe drumul către Tismana, unde erau cele mai mari probleme. După care vom merge spre zona Polovragi, Cheile Olteţului, unde sunt acele denivelări, la Huluba, mai avem la intrare în Novaci şi Dealul Cărbuneştiului. Mai curăţăm zona drumului de crengi. Am avut probleme anul trecut. Au căzut arbori din cauza greutăţii zăpezii şi ce este la fel de grav este  faptul că este împiedicată vizibilitatea mai ales în curbe. Toaletăm, tăiem acolo unde se impune.

Rep.: Spuneaţi că sunt probleme cu cei de la CE Oltenia. La ce v-aţi referit?

I.T.: Mai desfăşurăm activităţi de decolmatare a şanţurilor, canalelor. Vă informez că avem două probleme cu prietenii noştri de la Complexul Energetic Oltenia. Pe DN 66, Vîrţ, Rovinari, acolo unde am stabilit că vom interveni să decolmatăm atât şanţul, cât şi rigola, dumnealor s-au angajat că vor aduce două utilaje. N-au adus nici utilajele. Noi vom face această decolmatare în cadrul activităţii noastre de întreţinere a drumurilor. În schimb, avem probleme cu acel pod. Îmi pare rău că o voi spune oficial. În momentul în care ne apucăm de decolmatat, dărâmăm podul, accesul la acea întreprindere a dumnealor. Nu e de cărbune, nu periclităm siguranţa energetică.

Rep.: De când ar fi trebuit să se intervină în zonă?

I.T.: Sunt trei ani de zile de când dumnealor au spus că intervin şi nu au intervenit. Acolo este un prag. Din cauza acelui prag, se va colmata mereu acel canal şi oamenii stau în apă până la genunchi când plouă la Vîrţ, că nu-i interesează. Sunt convins că domnul director general nu ştie această situaţie. Acum poate să afle şi să ia măsuri.

Rep.: Domnul prefect Florescu spunea că au început, în schimb, lucrările pe Dealul Bujorăscu. Ce ştiţi de acestea?

I.T.: Dacă au intrat pe acel drum fără să ne comunice nouă, este infracţiune. Nu ne jucăm! Eu nu ştiu să fi intervenit Complexul Energetic Oltenia pe DN 67, pe Bujorăscu, în zona Vârtop. Eu nu ştiu până la acest moment că se lucrează pe acest drum. Acolo sunt câteva lucrări punctuale unde trebuie să intervină, urmând ca la vară să fie reabilitat tot drumul, ca să putem să-l aducem la categoria de drum naţional. Sunt convins că după ce vom trage acest semnal de alarmă, se va rezolva. Vine iarna şi trebuie să avem drumurile în siguranţă. La Vîrţ, dacă plouă ziua, iese apa în drum, îngheaţă noaptea şi este problemă de siguranţă a drumului. 

Vizualizări: 931

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: