Popescu a câştigat detaşat alegerile la UCB

Cei circa 160 de profesori şi studenţi cu drept de vot din Universitatea “Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu şi-au ales vineri noul rector. Luminiţa Popescu a obţinut 101 voturi şi va ocupa fotoliul de rector pentru aproximativ doi ani, cât a mai rămas din mandatul fostului rector Moise Bojincă. Constantin Căruntu, cel de-al doilea candidat, a obţinut 49 de voturi iar 7 voturi au fost anulate. Popescu a făcut şi propuneri pentru cele două funcţii de prorector.

Aşa cum era de aşteptat, Luminiţa Popescu a reuşit să câştige şefia UCB. A strâns cele mai multe voturi de la profesorii şi studenţii cu drept de vot. Alegerile de vineri au fost supravegheate de trei reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale. Popescu spune că îşi propune să crească numărul studenţilor şi să atragă cât mai multe proiecte europene cu finanţare nerambursabilă. „Vreau să-mi duc la îndeplinire oferta managerială cu care am câştigat alegerile, în care am foarte multe măsuri, acţiuni, termene şi resurse în toate domeniile sferei educaţionale, sferei academice, atât în ceea ce priveşte domeniul educaţiei, cât şi în ce priveşte domeniul cercetării, acţiuni de marketing educaţional prin care să creştem numărul studenţilor, să atragem studenţi străini, să îmbunătăţim calitatea activităţilor didactice. Multe, multe lucruri, care să rezolve o parte din disfuncţionalităţile de la anumite componente ale universităţii, de la nivelul direcţiei administrative, acţiuni de îmbunătăţire a managementului financiar şi să atragem venituri din proiecte. Este foarte important să participăm la competiţii, să câştigăm proiecte”, a declarat Luminiţa Popescu.

Cine va fi în echipa noului rector

Noul rector a câştigat în urma alegerilor un rest de mandat de un an şi jumătate de la fostul rector Moise Bojincă, care şi-a dat demisia înainte de a-şi încheia mandatul. Popescu a făcut şi două propuneri pentru funcţiile de prorector. „Eu am candidat cu o echipă. Prorectorii propuşi de mine vor fi validaţi de către Senat.  Eu am propus pe domnul profesor Ştefan Ghimiş pentru domeniul educaţie-cercetare ştiinţifică. iar pentru activitatea de dezvoltare instituţională-bază materială-financiară pe doamna profesoară Gabriela Babucea. Eu îi voi propune Senatului după confirmarea mea prin ordin de ministru, iar mai apoi, conform legii, decanii dau concurs cu noul rector ales şi confirmat prin ordin de ministru după ce primesc sau dacă primesc avizul consiliilor facultăţilor”, a precizat Luminiţa Popescu.

Constantin Căruntu, contracandidatul Luminiţei Popescu la postul de rector, nu a putut fi contactat pentru a comenta referitor la aceste alegeri.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: