Au făcut curăţenie la SE Turceni şi au chemat ziariştii

Presiunile continuă la Sucursala Turceni din cadrul CE Oltenia! Cei 12 angajaţi în curs de plasare au fost chemaţi, ieri, de directorul general al termocentralei Corneliu Diţescu şi ameninţaţi să renunţe grevă japoneză. „Ne-a chemat pe fiecare şi a încercat să ne convingă, mai mult prin ameninţări, să renunţăm la grevă japoneză. Că este ilegală. Păi noi ne-am desfăşurat activitatea“, spune unul din angajaţi. Mai mult, ieri, în biroul de la Arhivă, au ajuns înapoi cele cinci persoane care îşi „rezolvaseră” şi fuseseră repuse pe funcţii. Ca să fie repuşi pe funcţii, cei cinci semnaseră o declaraţie pe propria răspundere că renunţă la grevă japoneză.

Problemele s-au acutizat după ce în presa locală şi centrală au apărut imagini cu locul şi felul în care muncesc angajaţii de la arhivă, în birou cu şobolani. Reamintim că 12 angajaţi de la Turceni, aflaţi în curs de plasare, sunt în a treia săptămână de grevă japoneză. Pentru că au spus că nu sunt puşi să muncească ei au fost trimişi la Arhivă, dar acolo au dat de praf şi miros de şoareci morţi. Oamenii lucrează cu măşti pe faţă. Celebră rămâne afirmaţia directorului Diţescu, acesta spunând că nu a murit cineva de miros de şoareci.

Interesant este că, spun oamenii, după program, miercuri, biroul a fost curăţat şi aerisit, iar ieri conducerea a chemat jurnalişti pentru a le arăta că „nu e chiar aşa“. „Au făcut curăţenie bec şi au chemat ziariştii să filmeze şi să pozeze. Au venit cu directorul general care le spunea, uitaţi domne că nu e chiar aşa cum spun ei. Au făcut curăţenie bec, dar de mirosul de şoareci morţi scapi mai greu“, spune un angajat. (M.B.)

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: