Liderii din FNME, în afara Sindicatului “Solidaritatea”

Sindicatul „Solidaritatea”, cel mai nou proiect sindical din Complexul Energetic Oltenia, nu se adresează liderilor din FNME, susţine sindicalistul Aurel Nanu Mic. Sindicatul se vrea majoritar, dar fără cei din FNME şi fără Ruşeţ. Sindicalistul Constantin Creţan are şi o propunere pentru conducerea viitorului sindicat: Constantin Brănescu. În acest an, au mai fost două încercări de formare a unui sindicat majoritar în CE Oltenia, una pornită de la liderii FNME, alta de la Ion Ruşeţ, care a plecat din FNME alături de alţi lideri. Deocamdată, nimeni nu a trecut de stadiul de vorbe.

Sindicatele din Federația Națională Mine Energie (FNME) au oprit discuțiile cu ceilalți colegi din CE Oltenia, care vor să înființeze un sindicat numit „Solidaritatea”. Deși inițial se discuta despre aderarea sindicatelor din FNME la această construcție, liderul Aurel Nanu Mic a spus explicit că această structură se adresează organizațiilor din Federația Univers și că cei din FNME nu au ce căuta. În același timp, la o emisiune tv au apărut împreună Nelu Roșca și liderul de la FNME Dan Pîrvulescu, unde s-a discutat și aderarea celor din FNME la Solidaritatea. În fapt, este vorba despre o uniune sindicală din care să facă parte sindicatele din Motru, Turceni, Craiova. Ei vor să negocieze contractul colectiv de muncă reprezentați de această uniune. Cei din FNME și liderii din sindicatul Solidaritatea au în comun respingerea lui Ion Rușeț, pe care nu-l vor în această formațiune. Din acest motiv, nici liderul SMEO Rovinari, Gabriel Căldărușe, nu a dat semne că ar vrea să facă parte din această uniune din moment ce Rușeț este secundul său în sindicat.

Negocierile pentru viitorul contract de muncă ar trebui să înceapă în decembrie și îi vor găsi pe liderii sindicali tot dezbinați, așa cum îi place conducerii CE Oltenia.

Crețan propune un președinte pentru noul sindicat

Liderul Constantin Crețan, parte din proiectul “Solidaritatea”, nominalizează câteva nume pentru conducerea noului sindicat. El spune că președintele ar trebui să fie un tânăr și a dat și câteva exemple. El a avansat numele lui Constantin Brănescu, cel care a contribuit la formarea Sindicatului Mine Energie Oltenia, dar care, spune Crețan, a fost exclus pentru că nu a făcut jocurile lui Gabriel Căldărușe și Ion Rușeț. El a mai spus că un președinte bun ar fi Bunoaica din zona Motru sau Ploscaru de la Jilț. Constantin Crețan a mai spus că va fi organizată o conferință de alegeri pentru desemnarea președintelui.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: