Popescu îşi pierde funcţia, protocolul UNPR-PDL, în pericol

Racolarea lui Teodor Popescu, şeful de la Apele Române, secţia Gorj, ar putea crea probleme între partidele aliate PDL şi UNPR. Pedeliştii zic mersi că au scăpat de Teodor Popescu pentru că oricum având o condamnare nu-l mai putea ţine mult în partid. Chiar şi aşa, acesta este un motiv de supărare, mai ales că uneperiştii au devenit foarte pretenţioşi.

Neînțelegeri între PDL și UNPR la Gorj. Unul dintre cele două partide nu a înțeles foarte bine ce presupune protocolul de colaborare existent. În timp ce UNPR-ul se bucură de adeziunea depusă de Teodor Popescu la partid, democrat-liberalii au declarat că acest lucru este nepermis de protocol. Cele două partide nu au voie să facă schimb de membri.

Nu-l mai ţin în funcţia de director

Cu o condamnare definitivă la un an de închisoare cu suspendare, Codul Etic al PDL nu i-a mai permit lui Teodor Popescu, directorul Serviciului de Gospodărirea Apelor Gorj, să rămână în partid. Pentru a nu-şi pierde funcţia, Popescu a trecut imediat la UNPR. „Eram conştient că PDL are un cod etic pe care trebuie să-l aplice“, explică Popescu. Purtătorul de cuvânt al UNPR Gorj, Ion Răuţ, confirmă intrarea acestuia printre progresişti pentru că la uneperişti nu contează decât profesionalismul…

Cert este că adeziunea depusă de Teodor Popescu la UNPR încalcă protocolul de colaborare existent între PDL şi UNPR, susţin reprezentanţii Partidului Democrat Liberal. Mai mult, Teodor Popescu nu va mai rămâne în funcţie, deoarece instituţia aparţine PDL-ului şi nu UNPR-ului. „Am înţeles că domnul Popescu a trecut la UNPR. Între noi există acest protocol de colaborare care nu permite membrilor PDL să treacă la UNPR şi invers. Dacă este doar un anunţ nu-i problemă, dar dacă s-a formalizat acest anunţ există o problemă“, a spus Dan Vâlceanu, purtător de cuvânt al PDL Gorj.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: