Popescu: Ne cârpim așa cum putem. Oamenii și-au cumpărat echipament din banii lor

Iarna a venit, iar munca în carierele miniere devine un calvar pentru mineri. O parte dintre salariații CE Oltenia au primit echipamentele de protecție, însă alții nu. Liderul sindical de la Jilț s-a plâns că echipamentele stau în magazie. Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, le-a cerut șefilor UMC Jilț să rezolve situația.

Președintele Sindicatului Renașterea, Ion Popescu, spune că a făcut o adresă către CE Oltenia prin care le-a transmis faptul că va strânge semnături de la angajații care nu au beneficiat de echipament, iar mai apoi va sesiza instituțiile statului.  

”Am introdus o adresă către UMC Jilț, în care am solicitat să se respecte normativele din contractul colectiv de muncă, fiind vorba despre echipamentele de protecție. Începând de vineri, colegii mei s-au trecut pe tabel că nu și-au primit echipamentul. Inclusiv doamna de la magazie a început să dea tot echipamentul, afirmând că nici ea nu mai înțelege nimic. S-a trecut și la presiuni asupra colegilor”, spune Ion Popescu, la Radio Infinit.

Popescu vorbește și despre situația cu care se confruntă minerii în cariere. ”Cei de la Protecția Muncii să verifice că nu au fost aduse echipamentele la timp. Sunt sortimente de proastă calitate și nici alea nu au venit. Colegii și-au cumpărat singuri haine. De asemenea, nici măcar o investiție nu s-a făcut. Ne cârpim așa cum putem. În Consiliul de Supraveghere avem numai habarniști puși politic cu salarii de mii de euro”, mai spune Popescu.

Ion Popescu spune că, în cazul în care nu primește garanție că problema echipamentelor va fi rezolvată, o să depună sesizare la ITM Gorj. 

Vizualizări: 1,695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: