Gorj: Milioane de lei pentru indemnizațiile de șomaj tehnic

Sute de gorjeni au fost trimiși acasă în șomaj tehnic și asta din cauza faptului că mediul de afaceri a fost afectat grav de pandemia Covid-19, conform patronilor. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de Muncă Gorj a plătit indemnizații sub formă de șomaj tehnic în valoare de peste 53 de milioane de lei anul trecut, iar anul acesta peste 3 milioane de lei.

De exemplu, doar în ultima lună a acestui an, nu mai puțin de 48 de angajatori au cerut șomaj tehnic pentru peste 200 de salariați. Directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, spune că doar de la începutul acestui an au efectuat plăți de peste 3,5 milioane de lei.

Pentru a putea acorda astfel de indemnizații salariaților, angajatorii depun la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, o cerere însoțită de o declarație pe propria răspundere.

”Printre facilitățile pe care le-am acordat și le acordăm angajatorilor, beneficiază de șomaj tehnic, salariații au avut activitatea întreruptă total sau parțial, în contextul răspândirii coronavirsului, precum și a salariaților a căror activitate a fost suspendată ca urma a anchetei epidemiologice făcută de DSP Gorj. Acestora le acordăm o indemnizație de 75% din bugetul asigurărilor de șomaj. Luna trecută au solicitat acest ajutor 48 de angajatori pentru peste 200 de persoane și am plătit 136.902 lei, iar pentru șomajul tehnic am plătit de la începutul peste 3,5 milioane de lei”, spune Romeo Chiriac.  

Vizualizări: 1,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: