Portretul robot al viitorului premier

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că premierul pe care-l va desemna în urma alegerilor parlamentare trebuie să fie un proeuropean şi un proatlantist, dar şi o persoană loială interesului naţional şi care să nu aibă "lucruri ascunse" în propriul CV.



"Trebuie să fie (viitorul premier - n.r.) un proeuropean şi un proatlantist. Sigur, asta nu exclude relaţia cu Rusia sau cu India sau cu cine vreţi, dar domiciliul acestei ţări este în UE şi în NATO", a spus Băsescu, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că este foarte important ca viitorul premier să inspire încredere în plan extern. "Mi-aş dori mult ca cel pe care-l voi desemna pentru funcţia de prim-ministru, dar şi cel pe care partidele mi-l vor propune să fie o personalitate care să fie loială interesului naţional, pe care să-l aşeze deasupra intereselor de partid şi deasupra intereselor de grup, fie ele şi de grup mediatic", a adăugat Băsescu.

Băsescu a mai spus că doreşte ca viitorul premier să nu aibă vulnerabilităţi şi să nu aibă "lucruri ascunse în propriul CV".

Detalii pe www.agerpres.ro

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: