Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Tismana: Taxele și impozitele locale, indexate

Administrația locală din Tismana a majorat pentru anul 2019 taxele și impozitele locale. Dările au fost idexate cu rata inflației, de 1.34%, calculată la nivelul anului 2017.

Primarul Marian Slivilescu spune că trebuia să facă această indexare, pentru că majorarea taxelor și impozitelor locale este obligatorie. Spune că mai era o variantă pentru care putea administrația locală să opteze, dar că acea creștere era și mai mare. ”Era obligatorie pe Codul Fiscal. Cetățenii vor plăti în plus câțiva lei, de ordinul a 4, 5, 6 lei. Până la aparția Noului Cod Fiscal, eram obligați să facem actualizarea cu rata inflației o dată la trei ani. Începând cu Noul Cod Fiscal, suntem obligați în fiecare an să o actualizăm cu rata inflației din anul anterior. Dacă nu se face, a apărut o ordonanță în decembrie, eram obligați să luăm în calcul limitele maxime prevăzute de Codul Fiscal, ceea ce ar fi însemnat într-adevăr o creștere de peste două ori și jumătate a unor impozite”, a declarat Marian Slivilescu, primarul orașului Tismana.

Indexarea a fost aprobată de Consiliul Local în ședința din data de 10 ianuarie.

Vizualizări: 2,133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: