Poşta Română strânge cărţi pentru biblioteca din Alimpeşti

Reprezentanţii Oficiului Judeţean de Poştă Gorj s-au alăturat iniţiativei Companiei Poşta Română şi au demarat şi în judeţul nostru programul „O carte deschide o lume nouă”. Toate cărţile donate vor ajunge în biblioteca Şcolii Generale Alimpeşti începând cu luna septembrie.

Proiectul „O carte deschide o lume nouă” îşi propune prin reprezentanţii Oficiilor Judeţene de Poştă să îmbogăţească fondul de carte al şcolilor din mediul rural. Astfel, în Gorj prima comună care va beneficia de acest ajutor va fi comuna Alimpeşti. „Poşta Română lansează campania „O carte deschide o lume nouă”, prin care îşi propune să participe la îmbogăţirea fondului de carte a şcolilor din mediul rural”, a declarat Simona Aremia, purtătoarea de cuvânt a Oficiului Judeţean de Poştă Gorj.

Oricine vrea să facă un astfel de gest, persoane fizice sau juridice, pot dona cărţi la mai multe oficii poştale din judeţ. De altfel, şi salariaţii poştei sunt îndemnaţi să participe cu o donaţie de carte care vor fi în sprijinul copiilor din mediul rural. „În cadrul acestui demers, Poşta Română face o invitaţie salariaţilor şi clienţilor săi, persoane fizice sau juridice, de a participa la o donaţie de carte pentru bibliotecile unor şcoli din mediul rural”, a adăugat Simona Aremia.

Pentru a veni în sprijinul donatorilor de carte, reprezentanţii Oficiului Judeţean de Poştă Gorj au amenajat deja spaţiile în sala publicului. „Cei care doresc să participe la acest proiect pot depune cărţi proprii în următoarele oficii poştale: Târgu Jiu 1, Târgu Jiu 4, Târgu Jiu 6, Motru, Târgu Cărbuneşti, Novaci şi Turceni. În fiecare oficiu se află un spaţiu special amenajat unde pot fi donate cărţile”, a declarat Simona Aremia.

Cărţile strânse până la 1 septembrie vor îmbogăţii biblioteca comunei Alimpeşti începând cu noul an şcolar 2010-2011.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: