Postliceală din Târgu Jiu, acreditată de Ministerul Educaţiei

Școala Sanitară Postliceală „Hipocrate” din municipiul Târgu Jiu a fost acreditată, luna trecută, de către Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru specializarea asistent medical generalist. Unitatea de învățământ particular funcţionează în incinta Școlii Gimnaziale ,,Pompiliu Marcea”.

Postliceala a fost înfiinţată în anul 2013, sub patronajul Fundaţiei Institutul Universitar „Constantin Brâncuşi”, şi a primit autorizaţie provizorie de funcţionare.

„Se acordă acreditarea pentru unitatea de învățământ preuniversitar particular Școala Sanitară Postliceală „Hipocrate”, cu sediul în municipiul Târgu Jiu, Strada Mioriței nr. 4, județul Gorj, pentru nivelul de învățământ „postliceal”, domeniul „sănătate și asistență pedagogică”, calificarea profesională „asistent medical generalist”, limba de predare „română”, forma de învățământ „cu frecvență (zi)”, începând cu anul școlar 2019-2020”, se arată în ordinul Ministerului Educaţiei publicat în Monitorul Oficial pe data de 13 august.

Postliceala sanitară are obligația de a solicita evaluarea externă periodică în termen de maximum 5 ani de la obținerea acreditării, dar nu mai târziu de anul școlar 2023-2024.

Unitatea de învăţământ va fi monitorizată și controlată periodic de către Ministerul Educației Naționale și Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, în vederea verificării respectării standardelor care au stat la baza acreditării. 

Cursanţii acestei şcoli vor putea de acum încolo să susţină aici examenul de absolvire, după ce postliceala a obţinut acreditarea.

Vizualizări: 3,734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: