Postul lăsat liber de Greblă la CCR nu mai e vacant

Curtea Constituțională a României funcționează de ieri în echipă completă, după ce postul rămas vacant prin demisia fostului senator de Gorj, Toni Greblă, a fost ocupat de secretarul de stat din Ministerul Justiției Simona Maya Teodoroiu.

Doljeanca a depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, ocuparea postului respectiv deschizând cale liberă procurorilor pentru eventuala reținere sau chiar arestare a lui Greblă, lucru pe care aceștia l-au cerut încă de când fostul senator era judecător constituțional.

De altfel, cererea de arestare și trimitere în judecată formulată de DNA la Senat în privința lui Greblă a fost cea care a grăbit retragerea fostului parlamentar de Gorj de la Curtea Constituțională, acesta declarându-se mereu nevinovat. Procurorii au însă dovezi că fostul judecător constituțional s-a implicat în afaceri, deși nu avea voie, fiind incompatibil cu funcția pe care o ocupa la acel moment, în dosar mai fiind anchetat și finul său, Ion Bârcină, dar și doi deputați PSD, precum și liderul masonilor din România, Constantin Bartolomeu Săvoiu, și alți oameni de afaceri despre care cei de la DNA spun că intenționau inclusiv să încalce embargoul pe care Federația Rusă l-a impus produselor din Uniunea Europeană.

Odată cu această anchetă a ieșit oficial la iveală faptul că fostul senator de Gorj avea la Telești o fermă de struți, pe care a ridicat-o împreună cu un om de afaceri care s-a asociat în trecut cu cei doi băieți ai săi în afaceri cu energie. Procurorii au mai susținut și că Greblă, ca judecător constituțional, i-ar fi promis sprijin unui alt afacerist aflat în vizorul DNA că îl va scăpa de dosarul respectiv, toate aceste acuzații determinându-l la începutul lunii pe fostul senator de Gorj să bată în retragere și să demisioneze de la Curtea Constituțională.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: