Plăţi ilegale făcute de Călinoiu partenerului Prunariu

Consiliul Judeţean Gorj a efectuat anul trecut plăţi nelegale în sumă totală de 20.936,14 lei asociaţiei lui Mihai Prunariu. Potrivit raportului Curţii de Conturi, aceşti bani reprezintă contravaloarea unor situaţii de lucrări ce conţin alte articole de deviz decât cele executate şi decontarea unor cheltuieli care nu intră în categoria celor care pot fi finanţate de entitate conform bugetului proiectului ”Partenerul la nevoie se cunoaşte” aprobat prin hotărârea Consiliului Judeţean. 

Călinoiu s-a asociat cu Prunariu în anul 2013, când printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean s-a încheiat un acord de parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal în vederea cofinanţării proiectului „Partenerul la nevoie se cunoaşte”. Mihai Prunariu neagă lucrările din raportul Curţii de Conturi. „Nu este vorba despre plăţi ilegale, noi nu facem lucrări cu Consiliul Judeţean. Avem un parteneriat prin care Consiliul Judeţean sprijină activitatea fotbalistică”, a declarat Mihai Prunariu.

Parteneriatul perfectat în şedinţa de Consiliu din luna februarie anului 2013, presupunea alocarea din bugetul judeţului a sumei de 120.000 de lei. Potrivit hotărârii banii urmau să ajungă la asociaţia lui Prunariu în trei ani, prima tranşă de 40.000 lei trebuind a fi achitată din bugetul din 2013. În anexa hotărârii se specifica faptul că proiectul are ca scop revigorarea fotbalului judeţean, grupurile ţintă fiind echipele participante la campionatul judeţean (liga a IV-a, liga a V-a, copii şi juniori) afiliate la Asociaţia Judeţeană de Fotbal.

Consiliul Judeţean Gorj a promis un punct de vedere pe acest subiect, dar care nu a fost transmis până la închiderea ediţiei.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: