Liberalii gorjeni, dezamăgiţi de Alina Gorghiu

Preşedintele PNL Alina Gorghiu are principii la televizor, dar când e vorba să le pună în practică, dă din colţ în colţ. În jur de 20 de liberali gorjeni şi-au făcut ieri drum la Bucureşti pentru a discuta cu şefa partidului de aplicarea statutului cu preşedintele de la Gorj, Dian Popescu, încă în funcţie, în ciuda condamnării la cinci luni de închisoare cu suspendare, stabilită de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Statutul impunea suspendarea acestuia din partid, dar liderii de la Bucureşti îi ţin palma lui Dian Popescu. Liberalii – mulţi dintre ei primari şi consilieri – au plecat fără un răspuns de la şefa partidului. Dian Popescu, senator PNL, a explicat pentru Pandurul că nu îşi face griji. „Cred că au văzut şi dumnealor că eu am venit cu maşina cu Alina Gorghiu şi am plecat tot cu ea cu maşina”, a spus senatorul.

Printre liberalii gorjeni care s-au întâlnit cu Alina Gorghiu – preşedinte şi Marian Petrache – secretar general s-au aflat şi patru primari. Este vorba despre Constantin Bobaru, de la Bumbeşti Jiu; Dumitru Vulpe de la Câlnic; Dumitru Gîlceavă de la Turceni şi Dumitru Leuştean, de la Novaci. Din delegaţie au mai făcut parte: Pantelimon Manta, Radu Coiculescu, Octavian Lupulescu, Mihai Paraschiv, Marcel Romanescu, precum şi consilieri locali şi alţi membri de partid aduşi de aleşii locali. Discuţiile nu au dus la nici un rezultat. „S-a purtat o discuţie cu conducerea centrală a partidului, în prezenţa domnului Dian Popescu. Noi am solicitat să fie şi dumnealui prezent, pentru că aşa este normal. S-a discutat despre situaţia cunoscută a domnului Dian Popescu, iar conducerea centrală a partidului a promis că va veni la Gorj peste două săptămâni pentru a se purta discuţii în cadrul Delegaţiei Permanente. Noi nu am venit cu nici o propunere în ceea ce priveşte persoana care să-i ia locul”, a declarat Constantin Bobaru, primarul de la Bumbeşti Jiu.

„Problema a rămas în aer”

După discuţiile purtate cu conducerea centrală a partidului, liberalii au tras concluzia că statutul nu se va respecta în ceea ce îl priveşte pe Dian Popescu. „Vizavi de statut nu s-a tranşat nimic, s-a evitat a se spune clar ceva. Din câte am dedus eu, respectarea statutului nu este la îndemâna preşedintei Alina Gorghiu sau a secretarului general Marian Petrache. Problema a rămas în aer, nu s-a tranşat nimic. S-a stabilit că va fi o şedinţă peste două săptămâni, la Gorj, iar atunci se va vota, nu s-a spus clar ce se va vota”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul de la Turceni. Acesta crede că Dian Popescu nu mai poate rămâne în fruntea partidului. „O întâlnire de acest gen trebuia să aibă loc la Gorj. A murit demult politica asta, de a pune pumnul în gură. Asta au încercat să sugereze colegii mei şi conducerii centrale a partidului, faptul că domnul Dian Popescu a încercat să facă la Gorj un partid personal. Dacă vrem să fim un partid cu rezultate bune, trebuie să fim disciplinaţi, să respectăm anumite reguli. Asta însă nu se va întâmpla în situaţia actuală”, a mai precizat liberalul Gâlceavă.

Dian: Nu va veni nimeni la Gorj

Dian Popescu este foarte sigur că nu va fi demis. Ba mai mult, spune că şefii partidului de la nivel central nu vor veni la Gorj pentru a-l schimba din funcţie. „Am participat la întâlnire la invitaţia Alinei Gorghiu. A venit la Bucureşti exact aceeaşi gaşcă pe care o ştie toată lumea şi despre care eu bănuiam demult că unelteşte ceva. Au vorbit doar Bobaru şi Vulpe, restul nu au spus nimic. Alina Gorghiu şi Marian Petrache s-au convins care sunt interesele lor. Ei doreau să-şi numească preşedinte de partid din gaşca lor, însă Alina Gorghiu le-a explicat că decizia vizavi de schimbarea mea se va putea lua doar în Biroul Politic Naţional”, a declarat Dian Popescu. Acesta a mai precizat că nu are nici un fel de emoţii. „Nu am nici un fel de teamă că voi fi schimbat. Alina Gorghiu nu a lăsat loc de interpretări. Cred că au văzut şi dumnealor că eu am venit cu maşina cu Alina Gorghiu şi am plecat tot cu ea cu maşina. Nu va veni nici o conducere la Gorj. Poate cine ştie dacă va avea timp, poate va trece pe aici Marian Petrache, dar în nici un caz Alina Gorghiu sau altcineva din conducere”, a menţionat Dian Popescu.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: