Posturile de asistent medical au fost scoase la concurs

Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu a scoas la concurs 11 posturi de asistent medical debutant. Astăzi este ultima zi când se mai pot face înscrieri la concursul care va avea loc al sfârşitul lunii octombrie, iar până ieri au fost depuse peste 50 de dosare. Aceste posturi nu pot acoperi deficitul de asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean unde ar mai fi nevoie de minim 64 de asistenţi.

Din cele 11 posturi de asistent medical scoase la concurs şase au fost deblocate de către Ministerul Sănătăţii, iar cinci au fost aprobate de Consiliul Judeţean în subordinea căruia se află acum Spitalul din Târgu-Jiu. Posturile scoase la concursul care se va desfăşura în perioada 27-29 octombrie sunt de asistent medical debutant. Până ieri s-au depus peste 50 de dosare, iar înscrierile se pot face până azi la ora 16.00. Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului, a ţinut să precizeze că deşi concursul se va susţine în incinta unităţii spitaliceşti va fi cât se poate de corect. “Trebuie să ştie toată lumea care vrea să participe la concurs că posturile scoase la concurs sunt de asistent medical debutant, tocmai pentru a putea participa şi cei cu şcolile postliceale şi cu facultatea. După şase luni vor trece pe specializarea secţiei în care vor lucra şi vor fi plătiţi ca atare. Vor fi mai multe subiecte care vor fi pe bilete şi fiecare concurent va trage câte un bilet. Vrem să ocupăm posturile cu oameni competenţi.”, a declarat Pălivan 

Lucian Cârstoiu, preşedinte Ordinului asistenţilor medicali şi moaşelor din Gorj, susţine că posturile scoase acum la concurs nu acoperă deficitul de personal din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. “E un deficit de 64 de asistenţi iar posturile care sunt scoase acum la concurs nu le acoperă. Posturile pe care se va da concurs sunt pentru Secţia de Ginecologie, unde cu 2 asistenţi nu se rezolvă problema, la Dermato-Venerice, la Oftalmologie, la Chirurgie generală, la ATI, la UPU şi la Medicală“, a spus acesta.

Conducerea spitalului a mai solicitata la Ministerul Sănătăţii 2 posturi de asistent medical şi unul de asistent farmacist.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: