UCB construieşte sediu pentru Facultatea de Ştiinţe Economice

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu ar putea inaugura anul viitor cel mai nou spaţiu în care studenţii îşi vor desfăşura cursurile la cele mai ridicate standarde europene. Clădirea este situată lângă Complexul Studenţesc din  Debarcader şi se întinde pe nu mai puţin de 5.000 de metri pătraţi. Suma la care se ridică investiţia este 170 de miliarde, fonduri de la Ministerul Educaţiei.

Cel mai nou spaţiu al UCB va cuprinde printre altele în jur de şase săli de curs şi seminarii dotate la standarde europene, birouri pentru profesori, sală de conferinţe modernă dar şi o bibliotecă. „Este o clădire de aproape 5.000 de metri pătraţi care este destinată în exclusivitate activităţii didactice. Cuprinde o sală de conferinţă modernă cu 250 de locuri, o bibliotecă, săli de curs cu câte 100 de locuri fiecare”, a declarat Dorel Chiriţescu, purtătorul de cuvânt al UCB.

Construcţia este finanţată de Ministerul Educaţiei şi este destinată Facultăţii de Ştiinţe Economice, dar şi celorlalte entităţi ale universităţii. „Clădirea este destinată Facultăţii de Ştiinţe Economice dar şi celorlalte facultăţi, departamente şi direcţii. În momentul în care va fi gata, vom lua o decizie privind împărţirea ei ca şi dare în folosinţă”, a declarat Dorel Chiriţescu.

Stadiul de execuţie al clădirii este destul de avansat, reprezentanţii UCB sperând ca până la finele anului acesta să fie pus şi acoperişul, urmând ca în 2011-2012 să o finalizeze, în funcţie de fondurile băneşti de care dispun. „Am primit finanţare inclusiv pentru dotarea acesteia la cele mai înalte standarde în sensul că sălile de curs vor fi dotate cu sisteme moderne de predare, sonorizare astfel încât suprafaţa destinată procesului de învăţare repartizată la numărul de studenţi să fie la un standard ridicat de calitate”, a adăugat Dorel Chiriţescu.

O parte din banii din finanţare au ajuns la Universitate putând astfel demara lucrările, urmând ca pe parcurs să fie primiţi şi restul fondurilor.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: