Parlamentarii PDL au ascultat doleanţele sindicaliştilor

Parlamentarii de Gorj, Severus Militaru şi Ion Ruşeţ, au stat vineri de vorbă cu câteva zeci de persoane care s-au adunat în faţa blocului acestora pentru a-şi spune păsurile. Oamenii le-au cerut celor doi democrat-liberali, printre altele, să se opună adoptării legii pensiilor şi disponibilizărilor din minerit. Mulţumiţi de răspunsurile parlamentarilor, oamenii au plecat spre casele lor. Pichetări au fost şi la sediul PDL Gorj, însă acasă la parlamentarul Cosmin Popescu nu a fost nici un sindicalist.

Primul care a coborât să stea de vorbă cu sindicaliştii a fost senatorul Ion Ruşeţ. El a fost bine dispus şi chiar a glumit cu sindicaliştii. „Îmi pare rău sunteţi cam mulţi să vă invit în apartament la o cafea şi puţini pentru miting”, le-a comunicat democrat-liberalul oamenilor. După ce le-a dat indicaţii cum să ţină pancartele în care erau precizate revendicările lor, Ion Ruşeţ, şi-a făcut timp şi pentru a asculta doleanţele sindicaliştilor. El le-a dat dreptate oamenilor şi le-a precizat acestora că el nu a votat cu Guvernul în privinţa legii pensiilor.

Deputatul Severus Militaru şi-a făcut apariţia în faţa protestatarilor la puţin timp după senatorul Ion Ruşeţ. Militaru nu a avut timp de glumit şi a început imediat să dea răspunsuri pentru fiecare revendicare a sindicaliştilor, accentul fiind pus pe disponibilizările din minerit. „Ca om al sindicatelor nu am fost niciodată de acord cu disponibilizările din minerit. Pot să spun că în ultimii şase ani s-au făcut la înţelegerea dintre administraţie şi sindicate şi s-au făcut pentru că erau necesare, au plecat oameni care au dorit să plece”, a comunicat Militaru protestatarilor. 

Pichetarea s-a încheiat imediat după ce oamenii au primit răspunsurile pe care le aşteptau. „Discuţia purtată cu cei doi parlamentari cel puţin ne-a mai dat câteva informaţii în plus faţă de cele pe care le aveam noi. Mulţumiţi de răspunsuri vom fi abia atunci când ele vor fi puse în aplicare“, a spus sindicalistul Nelu Roşca.

Cer acoperirea blocurilor din Motru

Un vecin de cartier al celor doi parlamentari a plecat însă nemulţumit de la acţiune. „S-a promis că vor fi făcute acoperişurile la blocuri, nu s-a întâmplat acest lucru”, a strigat omul.

Deputatul Severus Militaru i-a explicat însă acestuia cum stau lucrurile. „În ultima perioadă respectiv în ultimele două săptămâni în Motru, cu ajutorul lui Marcel Hoară, cel care conduce Agenţia de Dezvoltare a Zonelor Industriale s-a aprobat acoperirea a încă 17 blocuri, eu m-am zbătut să se facă aceste investiţii dar blocurile sunt acoperite pe rând, oamenii sunt nemulţumiţi degeaba pentru că m-am ţinut de promisiune”, a explicat Militaru.

Pichetări şi la Târgu-Jiu

Sediul PDL Gorj a fost pichet vineri de sindicalişti gorjeni. Timp de două ore în faţa partidului s-au scandalizat lozinci împotriva guvernului nemulţumiţi de legea pensiilor şi a salarizării unice. Sindicaliştii trebuiau să picheteze şi locuinţa deputatului Cosmin Popescu însă acest lucru nu s-a întâmplat. „Am vorbit cu lideri de sindicat mi-au spus că se va forma o delegaţie de sindicalişti cu care voi purta discuţii. Îi înţelegem pe oameni, dar trebuiau luate aceste măsuri o perioadă. Eu cred că din ianuarie lucrurile vor intra în normal. Nu suntem un partid căruia să nu-i pese de oameni”, a spus Cosmin Popescu, care a adăugat că dacă oamenii ar fi mers acasă la el ar fi ieşit să le vorbească.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: