Posturile de şoferi, primele deblocate în Gorj

Primăriile care au solicitat posturi spre deblocare vor primi undă verde la angajări. Vor fi însă mai puţine posturi deblocate, faţă de câte au fost solicitate iniţial.

Potrivit prefectului Claudiu Teodorescu, până la sfârşitul săptămânii viitoare vor fi avizate favorabil 26 de posturi, urmând ca în prima jumătate a lunii octombrie să fie deblocate încă 13 posturi. “Deşi iniţial se vorbea de 36 de posturi, vor fi deblocate 39 pentru că am mai primit încă o solicitare din partea unei primării. Din discuţiile purtate cu reprezentanţii Ministerului Administraţiei, în urmă cu două zile, am înţeles că posturile vor fi deblocate în două tranşe. Până la sfârşitul săptămânii viitoare vor fi avizate favorabil 26 de posturi, celelalte urmând a fi deblocate la începutul lunii octombrie”, a declarat Claudiu Teodorescu.

Prefectul a mai precizat că primele angajări vor fi făcute de către primăriile care au solicitat posturi de şoferi pentru microbuzele şcolare. “Gorjul este pe locul II, pe ţară, privind numărul de posturi solicitate pentru deblocare. Majoritatea judeţelor au cerut între 7-10 posturi. În ceea ce priveşte primăriile din Gorj, acestea au solicitat posturi de jurişti, cadastrişti şi şoferi. Primele care vor face angajări vor fi primăriile care au solicitat posturi de şoferi pentru microbuzele şcolare. Aceste posturi vor avea prioritate la deblocare pentru că a început deja anul de învăţământ şi trebuie asigurat transportul elevilor”, a menţionat Teodorescu.

Printre primăriile care au solicitat deblocarea posturilor se numără: Rovinari, Tismana, Ţicleni, Runcu, Padeş, Plopşoru, Berleşti şi Aninoasa.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: