Potârcă a pierdut recursul la arestarea preventivă

Fostul candidat la Președinția României a făcut Crăciunul în spatele gratiilor și acolo va rămâne până la mijlocul lunii viitoare, asta dacă nu cumva procurorii obțin și o prelungire a mandatului emis pe numele acestuia. Constantin Ninel Potârcă a contestat decizia Tribunalului Dolj prin care a fost arestat preventiv, dar Curtea de Apel Craiova a decis că el trebuie să stea după gratii și, ca urmare, acesta petrece sărbătorile de iarnă în arestul IPJ Dolj.

Potârcă a fost încarcerat în arestul Poliției din județul vecin întrucât dosarul său este instrumentat de procurori din cadrul Parchetului Curții de Apel Craiova. Fostul prezidențiabil a fost încătușat după un flagrant în care i-ar fi oferit mită lichidatorului judiciar Matei Catrinoiu, funcția celui din urmă făcând ca dosarul să fie de competența anchetatorilor de la Craiova. Flagrantul a fost realizat însă la Târgu Jiu, imediat după ce a dat 5000 de lei dintr-un total de 20.000 de lei pe care Catrinoiu urma să îi primească în ianuarie 2014, Potârcă fiind încătușat.

Mita oferită de cel care este și șef al Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi din România este însă una nefirească, relațiile dintre Potârcă și Catrinoiu fiind destul de tensionate cel puțin în spațiul public. Arestarea preventivă a lui Potârcă vine însă și în contextul în care fostul prezidențiabil are pe rol mai multe dosare penale, în care a fost deja condamnat cu executare, în 2014 unele dintre acestea având mari șanse să devină definitive, ceea ce înseamnă că „Obama de Meteor” va rămâne după gratii ani buni de acum încolo.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: