Potârcă are voie la cimitir și la slujba de Înviere de la Tismana

Judecătorul Dumitru Păsărin i-a aprobat ieri fostului prezidențiabil Constantin Ninel Potârcă solicitările prin care acesta cerea permisiunea de a merge la mănăstirea Tismana în noaptea de Înviere, precum și la cimitir, pentru a aprinde lumânări la mormântul fratelui său.

Magistratul i-a demonstrat astfel lui „Obama” din Meteor că nu are nici un fel de ranchiună la adresa sa, deși nu mai târziu de săptămâna trecută acesta l-a contestat, considerându-l incompatibil pentru a-i judeca procesul, cererea lui Potârcă fiind respinsă. I-au fost aprobate, în schimb, solicitările de a putea pleca de acasă în noaptea de Înviere, precum și de a merge la cimitir în fiecare primă duminică din lună pentru a-i aprinde o lumânare fratelui său Dodo.

Potârcă și-a pierdut fratele la sfârșitul anului trecut, chiar înainte de Crăciun, la o zi după ce fusese reținut în flagrantul ce a dus la arestarea sa în dosarul de dare de mită pe care îl are pe rol cu lichidatorul judiciar Matei Catrinoiu. Fostul candidat la Președinția României nu a putut atunci să participe la înmormântarea fratelui său, deși fusese internat cu acesta la spital la Timișoara pentru probleme de inimă. După înmormântare Potârcă a fost în arest preventiv sau arest la domiciliu, cum este și acum, iar de la palatul său din Meteor nu poate pleca decât dacă instanța îi dă voie, lucru care s-a întâmplat acum. Chiar și așa, fostul prezidențiabil e convins că magistratul nu va judeca drept procesul său, motiv pentru care spune că va cere strămutarea dosarului la o altă instanță din țară. În plus, Potârcă vrea să ceară să aibă dreptul să muncească timp de câteva ore pe zi pentru a-și asigura sursele de întreținere, el nemenționând deocamdată unde ar dori să lucreze în cazul în care judecătorii îi permit acest lucru.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: