Potârcă, încă un dosar de evaziune fiscală

Fostul aspirant la Preşedinţia României în 2009 a fost din nou trimis în judecată într-un dosar de evaziune fiscală. Constantin Ninel Potârcă nu este judecat singur în dosarul respectiv, ci împreună cu nepotul său, Toma, cu care a mai avut probleme penale până acum, dar şi alături de Aurel Gheorghe Stănescu, un ieşean condamnat şi el în alte dosare de acelaşi gen. Stănescu a fost unul dintre „afaceriştii” din Iaşi care, pentru câteva sute de lei, tăia facturi şi chitanţe oricărui „partener de afaceri” din Meteor sau Strehaia, în urmă cu un deceniu şi ceva, când era la modă folosirea facturilor pentru operaţiuni fictive.

Potârcă are deja condamnări care i-au adus un deceniu de puşcărie cu executare, el fiind în spatele gratiilor din septembrie 2014, când a fost încătuşat împreună cu fratele său, Tănase Potârcă, la rândul său condamnat în alte dosare pentru acelaşi gen de fapte.

Deocamdată, noul proces care îl vizează pe „Obama” de Meteor de abia a fost înregistrat vinerea trecută la Tribunalul Gorj. Urmează procedura de Cameră Preliminară şi de abia după ce un judecător va stabili că sunt suficiente probe la dosar care să susţină acuzaţiile aduse inculpaţilor va începe judecarea pe fond. La ultimul dosar în care a fost acuzat de acelaşi gen de fapte, anul trecut, Potârcă a menţionat că de acum încolo va recunoaşte orice fel de acuzaţii formulează procurorii la adresa sa pentru că ştie că are foarte mult timp de petrecut în spatele gratiilor.

Vizualizări: 953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: