Procesul cotizaţiilor neplătite se mută la Craiova

Dosarul prin care Pandurii a obţinut la instanţa de fond obligarea acţionarilor săi la plata a peste 2 milioane de euro drept cotizaţii neachitate în anii anteriori a fost înregistrat oficial la Curtea de Apel Craiova şi urmează să primească un prim termen de judecată, ceea ce înseamnă că o sentinţă finală poate fi cunoscută până la sfârşitul anului.

Dosarul a fost înregistrat oficial pe 9 octombrie, dată la care Tribunalul Gorj a suspendat provizoriu executarea silită a celor reclamaţi că au datorii către bugetul clubului după o şedinţă la care nimeni de la Pandurii nu a fost chemat să reprezinte poziţia echipei. Sentinţa prin care acţionarii sunt obligaţi la plata celor 2 milioane de euro a fost contestată de toţi acţionarii clubului, exceptând Artego, care s-a şi retras între timp din asocierea de la Pandurii şi căreia instanţa de fond nu i-a imputat nicio restanţă.

Chiar şi clubul a contestat verdictul pe motiv că acţionarii care oricum nu vor să dea nici un leu la echipă au de plătit nu 2 milioane de euro, ci 4, la care s-ar adăuga şi penalităţi şi dobânzi, plus majorări de întârzieri.

Curtea de Apel urmează să stabilească în perioada următoare termenul de judecată, decizia care va fi pronunţată în acest caz urmând să influenţeze decisiv procesul în care se judecă solicitarea de intrare în faliment a clubului. Procesul respectiv a tot fost amânat până acum, iar următorul termen a fost stabilit tocmai la începutul anului viitor, până atunci fiind timp suficient ca procesul de la Craiova să se încheie cu o sentinţă care să clarifice soarta datoriilor pe care acţionarii le au sau nu de achitat către Pandurii.

La Curtea de Apel se judecă toamna aceasta şi apelurile pe care acţionarii le-au formulat cu privire la sentinţa prin care sunt obligaţi să îi plătească administratorului special Marin Golea o indemnizaţie lunară de 5.000 de lei. Acţionarii susţin că ei ar fi promis 5.000 de lei pentru toată activitatea pe care Golea urma să o desfăşoare la club, dar, la Tribunalul Gorj, administratorul special a avut câştig de cauză în cursul primăverii. Sentinţa a fost contestată şi acum magistraţii din Bănie sunt aproape de a da un verdict final şi în acest dosar care, de asemenea, ar putea să îi lase pe acţionari şi fără mai mulţi bani în conturi.

Vizualizări: 857

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: