Potârcă, la proces: Nu sunt un ţigan prost, care să tacă!

Omul de afaceri rom Ninel Potârcă nu a ezitat ieri să se contrazică în mod direct cu judecătorul Dumitru Păsărin, în sala de judecată, și să îi spună că nu este „un țigan prost, care să tacă”, la finalul ședinței inculpatul aflând că tocmai i s-a prelungit arestul la domiciliu și că va rămâne și în perioada următoare acasă.

Procesul în care Potârcă este judecat pentru că i-ar fi dat o șpagă de 5000 de lei liderului țărănist Matei Catrinoiu, pentru a cumpăra bunăvoința acestuia, în calitate de lichidator judiciar, a fost marcat de mai multe ori de discuțiile aprinse pe care inculpatul le-a avut cu magistratul de caz, Dumitru Păsărin enervându-se inclusiv ieri, în prima zi de lucru de după vacanța judecătorească. La acest termen Potârcă a propus spre audiere doi experți autorizați care asistaseră în octombrie anul trecut la o discuție dintre el și Catrinoiu, unele dintre întrebările pe care acesta le-a adresat martorilor fiind considerate de către judecător ca neavând legătură cu cauza.

Discuțiile dintre Păsărin și Potârcă s-au tensionat pe parcursul ședinței până în momentul în care magistratul i-a cerut inculpatului să pună întrebări care au legătură cu cauza. Evident că Potârcă a considerat că pune doar întrebări care au legătură cu dosarul, în încercarea de a demonstra că este nevinovat, la un moment dat el precizând că nu este „un țigan prost, care să tacă”, ceea ce l-a iritat și mai mult pe judecătorul de caz. El chiar s-a arătat mirat că îl vede nervos pe președintele completului de judecată, Păsărin la rândul lui menționând că Potârcă are calitatea de inculpat în sala de judecată, nu a unui specialist care să îl evalueze pe el. Discuția a revenit ulterior la un ton normal, mai ales că audierea martorului de la care Potârcă încerca să obțină anumite răspunsuri se încheiase și ea.

Pe tot parcursul audierilor de ieri, Potârcă a încercat să argumenteze faptul că avea posibilitatea legală de a plăti o parte din cheltuielile lichidatorului judiciar, în cazul de față Catrinoiu, mai ales că acesta i se plânsese că nu dispunea de fonduri pentru a suporta o serie de cheltuieli la Siatra Prod SRL, fosta firmă folosită pentru cumpărarea combinatului chimic de la Arad, vândut la fier vechi și pentru care „Obama de Meteor” s-a mai ales cu un dosar penal în care e acuzat de o evaziune de 180 de milioane de lei in care verdictul final va fi dat în curând. Unul dintre experții de caz a susținut varianta că Potârcă, în calitate de administrator, putea să suporte cheltuielile invocate de lichidator, dar procurorul de caz a intervenit în discuție și a întrebat în baza cărei legi, fără să primească un răspuns clar. Din contră, expertul cu pricina a precizat că printre lichidatori există practica respectivă, de a le cere administratorilor să suporte din cheltuielile firmelor, lucru pe care dorea și Potârcă să îl demonstreze pentru a arăta că nu i-a dat mită lui Catrinoiu, ci i-a oferit cash pentru cheltuieli curente. La dosar există însă înregistrări cu flagrantul, precum și ale unor convorbiri telefonice care îi sunt nefavorabile fostului prezidențiabil, acesta insistând în ascultarea discuțiilor pentru a oferi explicațiile de rigoare.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: