Potârcă rămâne „interzis” dincolo de Târgu Jiu

Interdicţia de a părăsi localitatea a fost prelungită ieri, cu încă 30 de zile pentru fostul candidat la Preşedinţia României, Constantin Ninel Potârcă, cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj în două dosare de evaziune fiscală. Fostul prezidenţiabil nu va putea părăsi localitatea de domiciliu până pe 4 aprilie, interdicţia respectivă fiind prelungită şi pentru Toma Potârcă, nepotul fostului candidat, implicat şi el în anchetele de evaziune fiscală.

Ieri, el a fost la mama sa internată la spital, Potârcă având, la rândul său, propriile probleme de sănătate. „Nu mi s-a comunicat nimic, ştiu că pe 6 ianuarie expira interdicţia care este în vigoare. Dacă asta au hotărât domnii procurori normal că voi face contestaţie la Tribunal. Nu înţeleg pentru ce nu sunt lăsat să plec din oraş aşa cum nu înţeleg de ce nu se încheie odată ancheta, să fie trimis dosarul trimis spre judecare. Sunt două facturi care fac obiectul acestor dosare, nu văd ce anchete complicate pot fi la mijloc”, a menţionat Potârcă.

Potârcă este acuzat că, împreună cu nepotul său, ar fi prejudiciat bugetul de stat cu circa un milion de euro prin intermediul unor firme care se ocupă de colectarea de fier vechi. Acesta este şi preşedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Rromi din România, la alegerile din anul 2009 Potârcă obţinând mai puţin de 1% la alegerile pentru Preşedinţia României.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: