Potârcă și-a „serbat” ziua numelui cu denunţătorul Catrinoiu

Deși era unul dintre sărbătoriții zilei de ieri, fostul candidat la Președinția României, Constantin Ninel Potârcă, nu a avut parte de o petrecere de zile mari, așa cum se întâmpla pe vremuri, când el și ceilalți romi din Meteor aveau afaceri prospere și puteau chefui cu orice ocazie. De data aceasta, fostul prezidențiabil a trebuit să fie prezent în fața judecătorului Dumitru Păsărin în procesul de dare de mită în care este arestat la domiciliu de o bună perioadă de timp.

La termenul de ieri al procesului a fost audiat chiar denunțătorul din acest dosar, respectiv liderul țărănist Matei Catrinoiu, care, în calitate de lichidator judiciar al uneia dintre firmele lui Potârcă, s-a plâns la sfârșitul anului trecut procurorilor că i se oferă bani pentru a lua anumite decizii. Fostul prezidențiabil e convins însă că mărturia lui Catrinoiu nu a fost relevantă în dosar, acesta ezitând să dea anumite răspunsuri.

„Nu-și mai amintea domnul Catrinoiu multe lucruri, nici măcar cum i-am dat banii, unde i-am pus, câți erau. Nu mai știa nici de când anume se ocupă de firma mea, cine fusese administrator înainte acolo. Sunt multe lucruri pe care acesta nu le-a lămurit pe deplin, dar cred că în cele din urmă îmi voi dovedi nevinovăția, chiar dacă s-a dispus din nou prelungirea arestului la domiciliu”, spunea ieri, Potârcă, după audierea lui Catrinoiu.

Fostul prezidențiabil i-a cerut judecătorului de caz să îi permită ca la începutul lunii iunie să meargă la procesul pe care îl are pe rol la București, la Înalta Curte de Casației și Justiție într-un dosar cu o evaziune fiscală uriașă, de 180 de milioane de lei, și în care a primit deja o pedeapsă cu executare, care nu e definitivă deocamdată. Instanța de la Târgu Jiu a dispus, ca urmare, ca procesul de la Tribunalul Gorj să continue săptămâna viitoare, semn clar că până la venirea vacanței judecătorești am putea avea o primă sentință și în acest dosar.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: