Potârcă ştie cum va pierde voturile duminică

Constantin Ninel Potârcă a participat seara trecută la prima dezbatere televizată organizată la nivel naţional între mai mulţi candidaţi la Preşedinţia României. Înainte de a merge în faţa camerelor de luat vederi, "Obama de Meteor" s-a plâns despre cum va pierde din voturile pe care crede că, în alte împrejurări, le-ar putea primit duminică, în ziua alegerilor.

Potârcă a nominalizat municipiul Târgu Jiu atunci când a vorbit la Bucureşti despre oraşele în care primarii unor localităţi din ţară ar face presiuni asupra rromilor pentru a nu vota cu el. Candidatul domiciliat în cartierul Meteor se plânge de faptul că în periplul său prin ţară a întâlnit diferiţi rromi care i s-au plâns de faptul că nu îl vor vota întrucât asupra lor s-ar face presiuni din partea primarilor din localităţile respective. Constantin Ninel Potîrcă a precizat că astfel de situaţii se întâlnesc în Târgu Jiu, Roman, Bacău, Alba, Petroşani, Olt, Craiova, Dâmboviţa, candidatul independent la preşedinţie susţinând că primarii le spun romilor că nu vor mai primi ajutoarele sociale dacă nu votează diferite partide în cursa prezidenţială.

Potârcă se teme că va fi confundat cu Oprescu

Potârcă se mai plânge şi de faptul că va pierde voturi întrucât semnul său electoral seamănă cu cel al altui candidat independent. Sorin Oprescu are ca semn electoral o stea cu şapte colţuri într-un cerc albastru, iar cel al lui Potârcă este tot o stea, cu 16 colţuri, roza vânturilor, sub formă de busolă, pe ea figurând inclusiv semnele cardinale. "Noi avem ca semn electoral busola cu 16 colţuri, roza vânturilor, iar domnul Oprescu vine cu un semn electoral asemănător, uşor confundabil cu al nostru", a precizat Potârcă. El a spus că în discuţiile pe care le-a avut în teritoriu, romii au indicat semnul electoral a lui Oprescu atunci când susţineau că-l vor vota pe Potârcă. "Eu le-am spus: «Votaţi busola!» şi ei spun că e o stea în cerc, adică mi-au prezentat semnul electoral al domnului Oprescu", a povestit Potârcă.

Candidatul domiciliat în Meteor se mai plânge şi de faptul că legea actuală nu le permite independenţilor să îşi numească reprezentanţi în birourile electorale din judeţe. Potârcă e convins că, astfel, candidaţii susţinuţi de partidele politice au din start un avantaj în faţa independenţilor.

"Dracul a auzit de Potârcă?"

Ultima supărare a candidatului din Meteor o reprezintă chiar întrebările primite de la jurnalişti, el plângându-se şi de faptul că la televiziuni nu a fost invitat până când nu a făcut adresă la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Potârcă a povestit că a obţinut timp de antenă după două săptămâni de la începerea campaniei electorale şi s-a arătat nemulţumit de faptul că unii jurnalişti îl numesc "preşedinte de carton şi îi pun întrebări derizorii, care nu sunt umane", de genul "dracul a auzit de Potârcă?" sau "Ce se alege din creierii tăi după ce vei obţine sub 1 la sută?".

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: