Povestea unei femei care se vinde ca să întreţină copiii

Din cauza sărăciei şi a lipsei unui loc de muncă, tot mai multe femei ajung să-şi vândă corpul. Au ajuns nici să nu se mai ferească sau să se ruşineze de ceea ce fac, pentru că percep totul ca pe o meserie din care fac bani. Din dorinţa de trăi de la o zi la alta, atât ele cât şi copii lor sau familia ,se vând în stradă pentru diferite sume de bani. Nimeni nu le ştie însă povestea şi motivele pentru care au ajuns în strada.

Se îmbracă provocator şi ies în apropierea Coloanei Infinitului, mai ales de când vremea s-a încălzit. Este şi cazul Irinei, o femeie de 37 de ani cu doi copii. Irina se prostituează de zece ani. Lipsa unui loc de muncă şi doi copii minori acasă pe care trebuie să-i întreţină au determinat-o să facă acest lucru. „Am doi copiii acasă pe care trebuie să-i cresc. Nu-i dau la stat aşa cum fac altele pentru că sunt copiii mei. Mă prostituez ca să am cu ce să-i cresc. Fetiţa mea are patru ani şi băieţelul 10 luni. Ei nu ştiu ce fac eu, ştiu că trebuie să le pun ceva pe masă şi să-i îmbrac. Pentru mine nu contează că este Paşti, Crăciun sau nu mai ştiu ce. Trebuie să fac rost de bani. De zece ani mă vând în stradă. Eu sunt din Dolj, dar am venit aici în Gorj pentru că nu mă cunoaşte nimeni şi nu am de ce să mă ruşinez. Nu dau în cap, nu fur, încerc să câştig un ban să-mi cresc copiii”, povesteşte Irina.

„Statul angajează doar doamnele“

Irina nu a făcut o şcoala, iar prostituţia este singura ei sursă de venit. Nimeni nu o angajează şi de aceea a ales să se vândă. Sunt zile în care face bani altele în care pierde timpul degeaba în stradă. „Eu nu am şcoală. La fel ca celelalte fete din stradă. Avem trei, patru, şapte clase şi nu ne angajează nimeni. Statul angajează doar doamnele care au şcoală şi de multe ori sunt mai rău ca noi. Nu avem altă şansă. Dacă aş avea serviciu nu aş ieşi la colţ de stradă să aştept clienţi”, spune Irina.

Tarifele sunt stabilite cu fiecare client în parte, dar de cele mai multe ori sunt fixe. Pentru o clipă de plăcere clientul scoate din buzunar 50 de lei, că doar este criză. Pe fetele din stradă care oferă plăceri contra cost nu le mai sperie nici măcar amenzile care sunt destul de mari. „Clienţi avem mai tot timpul. Sunt şi la noi zile şi zile. Totul e de noroc. Stau poate o zi în stradă şi nu fac nimic, nu am clienţi. Sunt zile în care am şi fac câteva milioane bune. Tarifele ne negociem cu fiecare client, dar de obicei e fix. Am clienţi şi pe telefon, care mă sună, dar ies şi în stradă că dacă stau când mă sună ei mor de foame în casă. Amenzile nu mă interesează. Nu mă sperie pentru că trebuie să fac rost de bani, iar dacă mă prinde poliţia asta e”.

Jandarmii au aplicat sancţiuni acestor femei care se vând în stradă dar cum spun şi ele nu se mai sperie de oamenii legii. „Amenda porneşte de la 500 la 1500 de lei”, spune Alin Ivan, purtător de cuvânt IJJ „ Tudor Vladimirescu”, Gorj. 

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: