POZITIV la şapte droguri cu aparatul DrugTest, NEGATIV la toate analizele de laborator

Şoferul din Baia Mare, care weekend-ul trecut a fost depistat cu şapte droguri diferite, în timpul unui control al Poliţiei Rutiere, a ieşit negativ la toate analizele şi a primit înapoi permisul de conducere.

 

 

Întâplarea s-a petrecut pe data de 29 ianuarie, în jurul orei 02:00, atunci când şoferul, care face ride-sharing în Baia Mare, a fost tras pe dreapta de un echipaj al Biroului Rutier Baia Mare.

Bărbatul nu s-a împotrivit şi a fost de acord cu probele DrugTest şi etilotest.

În urma testelor, a aflat de la agenţi că a fost depistat pozitiv la şapte tipuri de droguri. Şoferul fost dus la spital, acolo unde i-au fost recoltate probe biologice. Ulterior, a fost dus şi la poliţie, unde i-a fost deschis un dosar penal şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

„Cu ocazia controlului efectuat, organele de poliție l-au testat (...) cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, (...) a fost testat cu aparatul Drug Test marca AquillaScan WDTP-10 (...), iar la ora 2.38, rezultatul testului a ieșit pozitiv pentru consum de COC, MET, BZP, THC, MDMA, MTD și KET, recomandandu-se analize de laborator. Ulterior, (...) a fost condus la Spitalul Județean de Urgență ”Dr Constantin Opriș”, au transmis oamenii legii.

„Examenul toxicologic efectuat pe monstra de sânge recoltată la ora 3:05 a fost negativ pentru amfetamine, catinone (mefedronă), metadonă, cocaină și tetrahidracanabinoli  (THC). De asemenea, examenul toxicologic efectuat pe monstra de urină recoltată la ora 3:07 a fost negativ pentru: amfetamină, metamfetamină, MDMA, mefedronă tetrahidrocanabinoli (THC), ketamină, metadonă, cocaină, AB-PINACA, morfină și alți derivați opiacei. Examenul toxicologic efectuat pe proba de urină a fost negativ pentru amfetamine și catinone (mefedronă)", potrivit deciziei procurorului de clasare a dosarului penal.

Şoferul şi-a recuperat permisul de conducere.

                                       

Vizualizări: 1,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: