Preacinstitul Silaghi

Altă șpagă, alte personaje. Ovidiu Silaghi, fost ministru al transporturilor și până de curând în cărți pentru un nou mandat la același minister,  bănuit deocamdată că ar fi primit necuvenit, pe vremea când era ministru, 200.000 de euro de la Nelu Iordache, unul dintre constructorii aflați în pușcărie. Cum s-a cerut încuviințarea Camerei deputaților pentru începerea urmării penale împotriva lui Silaghi, cum au sărit ca arși toți, acuzându-l, pentru a câta oară, pe Băsescu că iar le-a făcut dosare penale.

M-am săturat să aud tot timpul că Băsescu face dosare penale, de parcă și-ar fi deschis o manufactură .Silaghi, despre care se tot spune de câteva luni că va fi urmașul lui Fenechiu, a cedat și el și a recunoscut public că nu mai vrea ministru și vrea să se pună la dispoziția organelor de cercetare penală pentru lămurirea acuzației  cu șpaga. Acum ce să zic?! Cred într-adevăr că pe lângă șpaga de care este acuzată judecătoarea și care se ridică la nivelul milioanelor de euro, șpaga lui Silaghi este un fel de  mizilic. De aia a zis ministeriabilul că n-a luat nimic necuvenit, pentru că 200.000 de euro, pe lângă milioanele judecătoarei, par ceva cuvenit!

Dacă i-a luat sau nu i-a luat, o să vedem după ce va fi încheiată urmărirea penală, dar problema se pune astfel. De ce premierul împreună cu frații liberali  s-au încăpățânat să-l nominalizeze pe Silaghi, din moment ce știau cu siguranță că personajul are bube în cap? Din aceleași motive pentru care l-au pus ministru pe Fenechiu, deși era cercetat penal și dacă-mi aduc aminte bine era chiar trimis în judecată? Ori rezerva de cadre este  săracă, ori cei care au fost incluși pe lista scurtă au un numitor comun, și anume acela al șpăgilor sau a contractelor oneroase cu statul! În aceste condiții, habar nu am de ce strigă ca din gură de șarpe că Băsescu le face dosare penale. Oare ne cred atât de proști?!

Nu mai pot să spună nici măcar că șeful  DNA  este mâna lungă a lui Băsescu care apasă pe butoanele fabricate, pentru că și ea și procurorul general au fost numiți pe vremea guvernării Ponta. Ori dacă Kovesi era resortul lui Băsescu, ce rost ar fi avut s-o numească premierul în fruntea instituției care fabrică dosare politicienilor de la putere? Cred că premierul ar scăpa de o groază de probleme dacă s-ar hotărî într-o zi măcar să vadă CV-urile celor pe care tot îi propune în diverse sinecuri politice, numai pentru a plăti servicii de el știute… Până nu-și termină mandatul aș vrea să ne explice într-un singur caz cum fabrică Băsescu dosare la oamenii cinstiți pe care-i propune el în  fruntea ministerelor, mai ales că ministerele  care înglobează organele de cercetare penală precum și ministerul justiției se află chiar în guvernul pe care cred că-l conduce…

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: