Precizările Liceului Energetic legate de posibila fuziune cu CNET

Conducerea Liceului Energetic din Târgu Jiu a dat publicităţii un comunicat de presă cu privire la informaţiile privind o eventuală fuziune cu Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu“. Fuziunea este dorită de inspectorul şcolar general Ion Işfan. Vă redăm mai jos comunicatul semnat de directorul Vasile Udroiu şi directorul adjunct Butoarcă Antoaneta.

„Ţinând cont de informaţiile apărute în media în ultimul timp, punctul de vedere al Liceului Energetic din Tg-Jiu faţă de informaţiile vehiculate este:

Liceul Energetic din Tg-Jiu nu a solicitat niciodată comasarea/unirea cu Colegiul Naţional «Ecaterina Teodoroiu» sau cu Colegiul Tehnic Nr 2 din Tg-Jiu. Liceul Energetic din Tg-Jiu are personalitate juridică şi îndeplineşte toate condiţiile legale pentru a funcţiona şi în anul şcolar 2019-2020.

Liceul Energetic Tg-Jiu are în şcolarizare în acest an clase pentru: şcoala profesională, liceu tehnologic, învăţământ postliceal şi şcoală de maiştri (nivele de învăţământ 3, 4 şi 5), îndeplinind toate condiţiile (spaţii dotate corespunzător, resursă umană calificată, acreditări ale tuturor specializărilor), susţinere a examenelor finale şi emitere a actelor de studii absolvenţilor noştri.

Principalele domenii de studiu în care şcolarizăm elevi sunt: electronică şi automatizări, electric, electromecanic şi mecanic. În septembrie 2018, Liceul Energetic a încheiat cu succes proiectul sponsorizat de către Compania OMV Petrom cu o valoare a grantului de 20.000 de euro, prin care a fost creat un laborator nou, dotat cu tehnologie de ultimă generaţie pentru domeniile electronică, electrotehnică şi electromecanică.

În prezent, Liceul Energetic, în parteneriat cu Compania Distribuţie Energie Oltenia, derulează un proiect pentru domeniul energetic, a cărui valoare deja a depăşit 20.000 de euro. Prin acest proiect s-a asigurat în anul şcolar 2017-2018: amenajarea unui laborator de energetică la standarde europene, stagii de pregătire practică a elevilor la operatorul economic, ateliere de dezvoltare personală a elevilor, burse de performanţă, tabere de dezvoltare personală. Prin proiect, operatorul economic asigură aceleiaşi facilităţi în acest an şcolar dar şi pe termen lung. Începând cu luna decembrie 2018 va intra în implementare proiectul «Micul proiectant», cu o valoare de 10.000 de euro, proiect sponsorizat de către Compania OMV Petrom.

În perioada 2018-2022, Liceul Energetic derulează proiectul ROSE, coordonat de Ministerul Educaţiei Naţionale, având o valoare a grantului de 152.000 de euro, bani investiţi în dotare şi programe de educaţie remedială cu elevii, în vederea creşterii promovabilităţii examenului de bacalaureat şi integrarea în învăţământul universitar şi/sau pe piaţa muncii a absolvenţilor şcolii noastre.

Generaţii întregi de absolvenţi ai liceului nostru sunt astăzi specialişti apreciaţi în domeniu şi se consideră jigniţi de faptul că unitatea noastră şcolară a devenit monedă de schimb a factorilor decizionali actuali. Nici nu se putea altfel ţinând cont de faptul că avem un blazon de onorat. Avem tradiţie, avem specialişti, avem dotări şi, mai ales, avem dorinţa ca cei care ies de pe băncile şcolii noastre să fie mândri că au făcut parte din marea familie a Liceului Energetic.

În acest sens, asigurăm părinţii, elevii, reprezentanţii administraţiei locale că îndeplinim toate condiţiile şi avem capacitatea de a susţine şi dezvolta un învăţământ de calitate, de a oferi operatorilor economici tineri absolvenţi bine pregătiţi profesional, capabili să facă faţă cerinţelor pieţei muncii actuale.

În condiţiile în care importanţi operatori economici din domeniul energetic îşi au sediul în Tg-Jiu şi garantează de peste 40 de ani siguranţa Sistemului Energetic Naţional, propunerea de comasare a Liceului Energetic cu oricare unitate şcolară reprezintă, din punctul nostru de vedere, o imensă eroare managerială a celor care au adus în spaţiul public această idee“.

Vizualizări: 710

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: