Doar o mie de târgujieni vor ajutor de încălzire

Târgujienii nu s-au înghesuit să ceară ajutor de încălzire pentru această iarnă. O mie de persoane au depus cereri să fie sprijinite pentru a-şi încălzi locuinţele. Mai puţin cu 50% faţă de solicitările de anul trecut. Explicaţia este că au fost majorate veniturile oamenilor şi mulţi nu se mai încadrează să primească ajutorul de la stat.

Marţi a fost ultima zi în care târgujienii au putut depune cereri pentru a primi sprijin de încălzire pentru întregul sezon rece. Cine va depune solicitări din aceste zile vor primi bani mai puţini. „A fost ultima zi pentru a depune cererile pentru ajutoarele de încălzire. Potrivit legislaţiei în vigoare, dacă cererile sunt depuse după data de 20 noiembrie, pot oamenii să primească aceste ajutoare, dar mai puţin pentru luna anterioară, ci pentru perioada decembrie – martie”, a transmis Alina Toader, directorul Direcţiei pentru Protecţie Socială Târgu Jiu.

Puţin peste o mie de târgujieni au solicitat sprijin de la stat pentru a-şi plăti factura la încălzire. Anul trecut, de exemplu, la această dată erau două mii de cereri. „Ca număr de cereri, avem mult mai puţine datorită faptului că veniturile oamenilor au crescut, iar limita de venit până la care se acordă aceste ajutoare a rămas nemodificată de-a lungul timpului. Este vorba de 615 lei pe membru de familie, venit realizat în luna anterioară depunerii cererii. Şi salariile au crescut, şi pensiile au mai crescut şi, din această cauză, s-au încadrat mai puţini oameni să primească acest ajutor pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece. Am primit 1.126 de cereri comparativ cu anul trecut, când am avut 2.100 de cereri. Pentru încălzirea cu gaze, sunt 933 de cereri, pentru lemne şi combustibil solid sunt 178, iar pentru energie electrică, 15 cereri”, a mai transmis Alina Toader.

Vizualizări: 305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: