Prefect: Suntem pe o pantă descendentă a infectărilor cu Covid

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, susține că rata de infectare cu coronavirus la nivelul județului a intrat pe un trend descendent. Chiar dacă marți a fost de 2,43, mai mare decât luni când a fost 2,26, de remarcat ar fi că nu mai vorbit de 80-90 de infectări pe zi ca acum două săptămâni. Marți au fost anunțate 48 de noi infectări la nivelul județului.

Cele mai afectate comune sunt Lelești și Turcinești, acolo unde rata de infectare a depășit indicele de 5 la mia de locuitori. Nici la Bumbești Jiu situația nu este mai bună, fiind vorba despre un indice de peste 4 la mie.

”Rata de incidență la nivelul județului pentru astăzi este de 2,43 la mia de locuitori. Pot să vă spun că, de pe data de 16 martie 2021, suntem pe o pantă descendentă a infectărilor cu Covid. În prezent, avem 13 localități în scenariul roșu și niciuna carantinată. La Turcinești avem o rată de infectare de 5,70, la Lelești de 5,13, iar la Bumbești Jiu rata este de 4,23”, a spus prefectul Morega.

Problema cea mai mare este prezentă tot în spitale, fiind vorba despre paturile de la ATI, acolo unde nu mai este niciun loc liber.

Vizualizări: 2,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: