Prefectul Andrei: “Acţiunea SOS Oltenia nu va fi politizată”

Prefectul judeţului Gorj atrage atenţia persoanelor invitate la Simpozionul SOS Oltenia că nu va permite politizarea acţiunii. Liviu Andrei spune că dezbaterea de astăzi va deschide şirul unor noi întâlniri la nivel regional şi central. Deşi nu vor participa la acest eveniment, miniştrii vor fi informaţi, în legătură cu modul în care au decurs lucrurile, de către o echipă care se va deplasa special la Bucureşti.

Dezbaterea de astăzi cu tema “Strategia de dezvoltare a Regiunii Sud-Vest Oltenia” va deschide un nou ciclu de întâlniri, după cum a precizat Liviu Andrei. Prefectul de Gorj spune că nu va renunţa până ce proiectul nu se va concretiza. De asemenea, le atrage atenţia factorilor implicaţi să nu politizeze acţiunea. “Întâlnirea de vineri nu va rămâne doar la stadiul de dezbatere ci va deschide şirul unor întâlniri la nivel central. Îmi voi duce crucea până la capăt pentru ca toată lumea să înţeleagă că după ce nu va mai fi lignit trebuie să rămânem o zonă puternică. Acţiunea nu va fi politizată sub nici o formă. Vom încerca să vedem şi dacă CE Oltenia va aduce locuri de muncă şi stabilitatea salariilor”, a declarat Liviu Andrei.

Miniştrii, absenţi de la SOS Oltenia

La Simpozionul “SOS Oltenia” vor participa specialişti din minerit şi energie, prefecţii şi primarii din Oltenia, precum şi trei preşedinţi ai Consiliilor Judeţene. De la dezbatere vor lipsi reprezentanţii ministerelor. “Nici miniştrii şi nici secretarii de stat nu şi-au confirmat prezenţa la acest simpozion. Vineri, aceştia vor participa la o şedinţă comună a guvernelor României şi Moldovei. Important este că vor veni specialiştii cu care se va putea discuta. Miniştrii vor fi însă informaţi în legătură ceea ce se va discuta la Târgu Jiu. Se va stabili o echipă care va merge la Bucureşti împreună cu mine pentru a le prezenta cum stau lucruri. Este posibil ca întâlniri precum cea de vineri să fie organizate şi în celelalte judeţe din Oltenia. Totul depinde de propunerile specialiştilor”, a declarat prefectul judeţului Gorj.

Recomandări pentru senatorul Greblă

După ce senatorul Toni Greblă şi-a arătat nemulţumirea din cauza faptului că lumea a înţeles că Prefectura a fost organizatorul simpozionului, Liviu Andrei vine cu recomandări. “Îi recomand domnului Toni Greblă să citească mai bine invitaţia pentru a vedea că Federaţia Naţională Mine Energie – FNME şi Asociaţia Patronală Minieră din România Patromin organizează dezbaterea cu tema „Strategia de dezvoltare a Regiunii Sud – Vest Oltenia“, sub patronajul Instituţiei Prefectului Gorj. Nu-mi arog nici un drept în plus faţă de ceea ce fac”, a precizat Andrei. Prefectul a mai menţionat că a trimis invitaţii nominale pentru senatorii şi parlamentarii de Gorj la Camera Deputaţilor şi la Senat. 

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: