Prefectul Andrei: În Rânca, proprietarii de hoteluri fură apa

Problema alimentării cu apă din staţiunea montană Rânca revine din nou în atenţia Instituţii Prefectului Gorj. După ce Consiliul Județean a alocat săptămâna trecută sute de milioane pentru soluţionarea alimentării cu apă, capii judeţului, Liviu Andrei și Ion Călinoiu, au afirmat ieri că proprietarii de locații din Rânca fură apa direct de la sursă, în felul acesta scăzând debitul pentru ceilalți. De altfel, prefectul a anunțat că de miercuri încep controalele în Rânca, controale ce se vor lăsa chiar și cu dosare penale.

Autorităţile judeţene din Gorj au rezolvat problema alimentării cu apă la Rânca însă necazurile nu au luat sfârșit. În concepția prefectului de Gorj, Liviu Andrei, staţiunea continuă să aibă o problemă, cea a by-pass-urilor. ”Lucrările ce trebuiau făcute astfel încât Rânca să poată avea apă s-au remediat însă acolo este în continuare o problemă, cea a by-pass-urilor. Sunt foarte mulți proprietari care se alimentează direct din sursă și în felul acesta apa nu mai ajunge în bazine. Într-un cuvânt, se fură apă la Rânca”, a declarat prefectul județului Gorj, Liviu Andrei.

Călinoiu vrea o verificare amănunțită

Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a fost cel care a cerut Sistemului de Gospodărire al Apelor (SGA) să facă o verificare atentă a debitului la sursele de alimentare. Și Călinoiu întărește ideea că în Rânca, apa se folosește după bunul plac al proprietarilor de locații. ”Este nevoie de o verificare amănunțită pentru că în Rânca distribuția și utilizarea apei se face după bunul plac. Apa trebuie să ajungă în special la cei care oferă servicii către turiști. Am înțeles și eu că unii sunt racordați direct la sursă iar alții lasă robinetele deschise să evite înghețarea conductelor. Aici e problema pentru că acum după ce s-au finalizat lucrările, debitul este de șase litri pe secundă și necesarul este de șapte litri pe secundă. Asta înseamnă că este apă dar se pierde pe undeva”, a declarat Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj.

CONTROL

Prefectul a format o comisie constituită din reprezentanţi ai Jandarmeriei, ISU și SGA care va merge miercuri în Rânca să identifice proprietarii care încalcă legea. Prefectul spune că el însuţi îi va reclama la Poliție. ”Vor merge acolo toate instituţiile de care este nevoie pentru a vedea unde se fură apa. Este o încălcare a legii şi se lasă chiar şi cu dosare penale. De sărbători, turiștii trebuie să ştie că vor avea linişte la Rânca”, a adăugat

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: