Prefectul anunță controale în toate primăriile din Gorj

Aviz pentru primăriile din județul Gorj. Prefectul Cristinel Rujan a anunțat că vor fi demarate acțiuni de verificare și îndrumare în toate primăriile din județ. Vor fi luate la controlat toate documentele semnate de aleșii locali în ultima perioadă.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Instituției Prefectului Gorj au explicat în ce vor consta acțiunile de îndrumare: "Acțiunile de îndrumare au în vedere cunoașterea și aplicarea normelor legale de către primari și secretari generali în ceea ce privește emiterea și adoptarea actelor administrative, creșterea gradului de implicare în relația cu grupurile etnice/minorități, gestionarea situațiilor de urgență precum și stadiul pregătirilor pentru sezonul rece. De asemenea, acțiunea are în vedere informarea privind fondurile europene nerambursabile dar și noutățile și oportunitățile de finanțare".

Controlorii trimiși la primării vor verifica modul în care au fost date dispozițiile primarilor și ale consilierilor locali. "Acțiunile de verificare au ca obiect, în plan general, respectarea cadrului normativ la nivelul județului, aspecte legate de modul în care au fost emise și adoptate dispozițiile primarilor și hotărârile consiliilor locale, precum și modul în care au fost întreprinse activitățile de pregătire pentru situațiile de urgență", a transmis Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 2,986

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: