Prefectul Cilibiu promite o procedură de lucru pentru punerea în posesie a gorjenilor

Problema Fondului Funciar produce multe nelămuriri în rândul gorjenilor, iar pe rolul instanțelor sunt sute de procese. Prefectul judeţului, Cristina Cilibiu, afirmă că rezolvarea dosarelor şi obţinerea actelor de proprietate reprezintă una dintre priorităţi și este în lucru o nouă procedură pentru a mai rezolva din problemele cu terenurile gorjenilor.

Cilibiu și-a propus să rezolve, din noua postură, problemele legate de actele de proprietate. La fiecare ședință a Comisiei de fond funciar sunt în discuție minim 60 de dosare.

„Având o experienţa în administraţie, era normal să vin cu niște chestiuni pe care eu le-am crezut şi au fost prioritare. Acest judeţ are nevoie de rezolvarea problemei fondului funciar pentru că într-adevăr sunt foarte multe dosare. Astfel, am încercat cu un grup de lucru, cu specialiştii de la Oficiul de Cadastru, de la Direcţia Silvică, juriştii prefecturii şi cu o parte din secretarii generali ai UAT-urilor să concepem o procedură de lucru în aşa fel încât  să venim în ajutorul Comisiilor locale de fond funciar în a depune corect şi a şti exact, în funcţie de fiecare speţă, pe diferitele legi ale Fondului Funciar, ce trebuie să conţină un dosar.”

Numărul dosarelor incomplete creşte, Instituţia Prefectului dorind să diminueze timpul de soluţionare al acestora şi să ofere cetăţenilor informaţii clare despre modul de depunere al actelor, metodă la care se lucrează în prezent: „Sunt foarte multe dosare care ajung la Comisia judeţeană, multe care erau incomplete şi transmise către UAT-uri şi atunci ne-am dorit ca toate persoanele care depun dosare să ştie foarte clar cum să le întocmească, să scurtăm un pic din termene pentru că, într-adevăr, problema fondului funciar este prioritară”.

Probleme cu documentele pentru ”Anghel Saligny”

Cilibiu spune că lipsa actelor de proprietate este un motiv și pentru care unii gorjeni nu pot atrage fonduri europene. ”Soluţia ar fi să găsim un mod cât mai uşor de a colabora şi Comisia judeţeană de fond funciar să aibă a o metoda, la care şi lucrăm, de a simplifica lucrurile. Astfel, ne dorim să finalizăm cât mai multe dosare într-un timp cât mai scurt. Vinerea viitoare vom avea din nou o şedinţă de lucru unde vor fi 60 de dosare pe ordinea de zi. Am avut între 60 şi 90 de dosare pe ordinea de zi în ultima vreme”, a comunicat prefectul Cristina Cilibiu.

În acelaşi timp, Cristina Cilibiu şi-a propus să scurteze termenul de aşteptare în cadrul obţinerii unei finanţări de către primării prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny: „În momentul de faţă sunt foarte multe proiecte care au fost depuse şi la care se lucrează la documentaţii pentru semnarea diferitelor contracte. Unul este Anghel Saligny unde primăriile au depus foarte multe proiecte şi în momentul de faţă se lucrează la încărcarea documentelor în program pentru a putea semna primarii contractele de finanţare. Sunt foarte multe hotărâri de consiliu de actualizare a domeniului public pentru a putea face cadastre pe diferite obiective pe care dânşii şi le propun spre a fi finanţate şi atunci încercăm să venim în sprijinul lor şi să analizăm hotărârile pentru a le da avizele de legalitate în timp util”, a mai spus prefectul.

Vizualizări: 1,267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: