Prefectul de Gorj, atacat de primari de la trei partide

Primarul  PSD al municipiului Motru, Cosmin Morega, intră în rândul celor care se plâng de activitatea prefectului de Gorj Marcel Iacobescu. Acesta ar trimite zeci de adrese către primării, solicitând tot felul de lucruri, primarii spunând că este vorba de birocrație impusă de oameni care nu au obiectul muncii.

“Domnule prefect, problemele Municipiului Motru le cunoașteți? Sunt multe și importante. Ordinele politice nu ar trebui sa fie o prioritate pentru dumneavoastră. Rușinos!”, a notat, pe pagina de socializare, Cosmin Morega. Acesta a prezentat o adresă trimisă de prefectul Iacobescu, prin care i se cere să explice absențele fiecărui consilier local de la ședințe și să atașeze dovezile necesare.

Primul primar care s-a plâns de activitatea lui Iacobescu este Mădălin Paliță, de la Dănești. "În fiecare zi vine câte o hârtie de la prefect prin care ne învață tot felul de reguli. De funcționare a Consiliului Local, un teanc făcute și semnate. Cred ca nici nu sunt semnate de el. Reguli că trebuie să dăm rapoarte. Mi-a zis ca îmi dă amendă dacă nu trimit raportul. (...) Adica eu, functionar ales de oameni, dau socoteala ăluia care a fost tras de urechi, pensionar din armată și l-au pus ăia prefect. Continuu trimite adrese, că altă activitate sigur nu au prefecții acum", a declarat primarul Mădălin Paliță, de la Pro România.

A urmat primarul PNL de la Târgu Jiu, Marcel Romanescu. “Indiferent din ce formațiune faci parte, Instituția Prefectului trebuie să-ți fie partener, nu dușman. Am simțit ostilitatea Instituției Prefectului. Dacă o simțeam pe vremea PSD, ar fi fost normal. Eu am câștigat toate procesele cu Instituția Prefectului, în ultimii ani”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Iacobescu a explicat însă că doar își face treaba și că are grijă să și-o facă și primarii.

Galerie foto


Vizualizări: 3,644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: