Sindicalist, mesaj către deputatul Vîlceanu: Oamenii continuă să moară și azi

Protestatarii din Piața Prefecturii nu vor să renunțe prea curând la acțiunea pe care au început-o în urmă cu șapte săptămâni. Sindicalistul Manu Tomescu a declarat că reducerea vârstei de pensionare e singura măsură de protecție socială la care mai speră în contextul în care cuvintele care tronează în companie sunt „disponibilizări” și „restructurare”. Sindicalistul a avut un mesaj și pentru deputatul Dan Vîlceanu, pe care e supărat că nu le susține doleanțele. „Spunea acum doi ani că la CEO se moare. Oamenii continuă să moară și azi”, a spus Manu Tomescu.

Sindicalistul a explicat că angajații care protestează în centrul orașului nu vor renunța la protest decât în momentul în care va fi modificată Legea Pensiilor. A și explicat de unde vine această înverșunare. „Ne agățăm cu disperare de acest proiect legislativ pentru că asta ne-a mai rămas, o protecție socială. Continuarea activității este pusă sub semnul întrebării. este o incertudine. Nu știm ce se va întâmpla cu noi, cu locurile noastre de muncă, cu viitorul nostru. Vorbim de viitorul apropiat, nu de cel îndepărtat”, a declarat sindicalistul Manu Tomescu.

Tomescu nu a uitat nici de această dată să trimită săgeți către deputatul Dan Vîlceanu pe care îl acuză că a folosit acest proiect de reducere a vârstei de pensionare doar în campania electorală, iar acum, când e la putere, nu e de partea minerilor.

Sindicalistul i-a amintit parlamentarului liberal despre discursul pe care l-a avut, în 2019, la tribuna Parlamentului, când a spus că în Complexul Energetic Oltenia se moare din cauza condițiilor grele de muncă.

„Noi credem în această șansă și vrem să trezim puțin parlamentarii. Chiar dacă acum nu mai recunosc că au făcut campanie electorală cu acest proiect. O să îi amintim domnului deputat Vîlceanu că acum doi ani susținea acest proiect și spunea că la noi, în companie, se moare, mor oameni. Spunea la Tribuna Parlamentului că oamenii merită condiții speciale de muncă. Acest lucru nu s-a schimbat. Oamenii continuă să moară și astăzi când domnul deputat este la putere. Am făcut o medie și, în ultimii cinci ani, au murit 44 de colegi de-ai noștri în fiecare an, în activitate. Nu mai ajung la 50 de ani. Avem colegi care iau un pumn de pastile înainte de a intra în tură ca să poată să se urce pe utilaje, pe timp de noapte, la înălțime, ca să ducă schimbul până la capăt să câștige și el o pâine. De-asta ținem la acest proiect mai ales că acum se vorbește de disponibilizări, locurile noastre nu mai sunt stabile ca să mai putem să strângem din dinți”, a mai spus Manu Tomescu, la TV Sud.

Vizualizări: 2,490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: