Prefectul Iacobescu, despre un spital nou în Târgu Jiu: Nu mai cred nimic până nu văd!

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, se declară pesimist când vine vorba de afirmațiile politicienilor care anunță un spital nou în Târgu Jiu. “Atâta timp cât nu vedem că se face ceva, nu mai cred nimic”, a declarat prefectul Marcel Iacobescu, la un post local de radio.

Deputatul PSD Mihai Weber a fost cel care a anunțat că, la Târgu Jiu, va fi construită o clădire nouă lângă spitalul 700. A vorbit despre o investiție de peste 50 de milioane de euro, bani ce ar putea veni prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Până acum, însă, contractul de finanțare nu a fost semnat.

Și după șirul lung de promisiuni care priveau modernizarea sistemului sanitar din Gorj, nu doar oamenii de rând sunt sceptici, dar și oficiali ai județului. Prefectul Marcel Iacobescu, de exemplu, nu e prea optimist privind realizarea unui spital nou în Târgu Jiu, un spital, de altfel, de care ar avea mare nevoie întregul județ. Actuala clădire este veche și nu corespunde standardelor actuale, a adăugat prefectul.

 „Multe vești bune am auzit în spațiul public de-a lungul anilor. M-aș bucura foarte mult să se întâmple. Lucrurile acestea nu se întâmplă de pe azi pe mâine. A fost un proiect al candidatului PNL la Consiliul Județean, Iulian Popescu, construirea unui spital. M-aș bucura să-l preia cineva și să vedem un spital nou, indiferent unde va fi construit, dar să avem un spital construit și dotat după toate standardele actuale. Am mai avut discuții cu secțiile de primiri urgențe, cu cei de la ISU, cu descarcerarea. Acum standardele sunt altele”, a spus Marcel Iacobescu, într-o emisiune la Radio Accent.

„Nu mai cred nimic până nu văd”, a continuat prefectul. Deși Mihai Weber a vorbit despre un proiect ce ar putea fi finanțat prin PNRR, Iacobescu nu pare să știe despre acesta deși este reprezentantul Guvernului în teritoriu.

„Nu știu cum, de unde le vom putea accesa. Duce la 50-60 de milioane de euro. dacă Consiliul Județean găsește sursa, nota bene, dar să-l vedem făcut. Până atunci, nu cred nimic. Scuzați-mă că sunt atât de pesimist”, a mai subliniat prefectul.

Vizualizări: 977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: