Prefectul propune fuziunea Minprest Rovinari cu UEF Motru

Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj, propune reorganizarea prestatorilor patronaţi de Complexul Energetic Oltenia. În contextul protestelor de săptămâna trecută, Văcaru vine cu ideea comasării UEF Motru cu Minprest. Acesta spune că Minprest şi-ar putea diversifica serviciile, pe lucrări de reparaţii, preluând astfel o parte dintre angajaţii CEO. La rândul său, Gabriel Giorgi a declarat că va prelua potenţialii disponibilizaţi de la CEO dacă sindicatele şi administraţia companiei îşi vor da acordul pentru externalizarea anumitor servicii.

Protestele de la sfârşitul săptămânii trecute i-au dat de gândit prefectului Alin Văcaru. „Este dreptul dumnealor să protesteze. Într-adevăr au fost în număr foarte mare, dar nu asta este soluţia. Soluţia este aceea de a discuta la masa negocierilor administraţia cu sindicatele şi împreună să găsească soluţia cea mai bună în funcţie de bugetul societăţii. Sunt costuri suplimentare acele certificate verzi care vor îngreuna situaţia CE Oltenia pe viitor. ANRE trebuie să intervină pentru ca CEO să nu mai fie cenuşăreasa României, să găsească soluţii viabile pentru că e vorba de siguranţa României”, a declarat Alin Văcaru.

Prefectul crede că o parte din problemele CEO ar putea fi rezolvate prin comasarea UEF Motru cu Minprest. „Se mai pot găsi soluţii cu societatea Minprest care ar putea să facă şi alte servicii pe care Complexul Energetic Oltenia le face acum cu alte firme. Ar fi o soluţie ca acei oameni care se disponibilizează s-ar putea regăsi în viitoarele domenii de activitate pe care le-ar putea dezvolta societatea Minprest sau UEF Motru pentru că sunt firme ce aparţin CEO. M-am uitat atent care este bugetul complexului şi 52,42%, dacă nu mă înşel, reprezintă fondul de salarizare, dar tot acolo mai este şi un 8,30% care sunt servicii, din aceste servicii sunt convins că doar 2% le execută Minprestul, UEF şi Medservmin, restul de 6% se pot reorienta ca acele servicii să fie făcute tot în regim propriu cu firmele în care CEO este acţionar majoritar”, a declarat Alin Văcaru. Acesta crede că reducerea cheltuielilor de personal s-ar putea face şi stimularea persoanelor aflate în pragul pensionării. „Se tot vorbeşte de reorganizare la Complexul Energetic Oltenia. Reorganizare nu înseamnă neapărat pierderea locurilor de muncă, reorganizarea poate înseamna acordarea unor sume de bani pentru oamenii care îndeplinesc condiţiile de pensionare, externalizarea acelor unităţii care au fost nişte găuri negre, cu Berbeştiul şi cele de la Mehedinţi”, a menţionat Văcaru.

AVANTAJ

Gabriel Giorgi, directorul Minprest spune că societatea pe care o conduce ar fi avantajată de o comasare cu UEF Motru. „Am avut şi în urmă cu ceva timp această idee. Pentru Minprest era un avantaj pentru că în planul nostru de investiţii aveam prevăzute şi acele utilaje de care dispune UEF Motru. Am fi preluat UEF Motru cu datorii cu tot şi ne-am fi putut lărgi spectrul de activitate, cu agrafare benzi. Ne-am putea ocupa şi de vulcanizare benzi”, a declarat Gabriel Giorgi.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: