Prefectura, blocată de procesele pentru taxa de înmatriculare

Mii de gorjeni au intentat Instituției Prefectului Gorj procese pentru taxa de primă înmatriculare, fapt ce afectează serios activitatea instituției. Subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, a fost cel care a tras ieri un semnal de alarmă privind banii cheltuiţi cu aceste procese și i-a comunicat guvernului problema. Ștefan Țacu, șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări, a confirmat faptul că tot mai mulți gorjeni au câștig de cauză în aceste procese.

Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj, a declarat ieri că numai anul acesta s-au intentat Instituției Prefectului peste 1.243 de procese privind taxa de primă înmatriculare. Arjoca se arată nemulțumit de faptul că aceste procese nu numai că sunt pierdute în instanță dar blochează activitatea instituției și o obligă la cheltuieli de judecată. ”Din 2011 până la ora actuală avem 2.588 de procese din care am pierdut 1.338. Numai în 2012 s-au intentat încă 1.243 de procese de către cetățeni pentru această înmatriculare fără taxă, ne blochează activitatea instituției. Ceea ce este și mai deranjant este că a început să se ceară daune pe care le plătim noi pentru că evident pierdem aceste procese”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj.

Acesta a menționat că va face o solicitare în scris Guvernului pentru a remedia această problemă. ”Am găsit deschidere la Ministerul Administrației și Internelor și o să facem o informare către un secretar de stat privind această situație. A devenit o problemă majoră, am doi oameni blocați în instituție care nu fac altceva de câteva luni bune decât să se ocupe de citații”, a adăugat Arjoca.

ÎNMATRICULĂRI

Șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări din Gorj, Ștefan Țacu, a precizat ieri că la nivelul județului Gorj sunt în prezent 1.131 de mașini înmatriculate fără această taxă de poluare în baza unor hotărâri definitive și executorii. ”Taxa de poluare diferă de la un autovehicul la altul, depinde de norma de poluare a fiecărui autovehicul în parte”, a declarat Ștefan Țacu. Primul proces câștigat în instanță de un gorjean privind înmatricularea fără taxă de poluare a fost înregistrat pe 15 ianuarie 2008.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: