Prefectura Gorj a cerut recuzarea magistraţilor din cazul Pătraşcu

Conflictul din Prefectura Gorj şi Liviu Pătraşcu, afaceristul din Argeş ce vrea să pună mâna pe pădurile din Crasna şi Tismana, ia amploare. Reprezentanţii judeţului spun că în spatele afacerii se află oamenii cu o mare influenţă la nivel naţional. Pe bună dreptate chiar şi magistraţii gorjeni sunt suspectaţi de faptul că favorizează jocurile argeşeanului. Coincidenţa pare să fie foarte mare ţinând cont de faptul că acelaşi complet de judecată se ocupă de toate litigiile dintre cele două părţi. Din acest motiv, în urmă cu aproximativ o săptămână, Instituţia Prefectului a cerut schimbarea unuia dintre magistraţi.

Conflictul dintre Instituţia Prefectului şi Liviu Pătraşcu, un om de afaceri din Argeş care doreşte să intre în posesia pădurilor din Crasna şi Tismana, continuă. Pe rol se află două procese unul în care i se cere prefectului să plătească daune de 5 miliarde de lei vechi pentru că nu a executat o sentinţă a Judecătoriei Braşov, iar altul în care se solicită punerea în posesie a argeşanului. În joc sunt 720 de hectare de teren forestier, iar în spatele acestei afaceri se pare că se află persoane cu o mare influenţă la nivel naţional. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului îi suspectează chiar şi pe magistraţii gorjeni de faptul că favorizează înstrăinarea pădurilor din Crasna şi Tismana. Din acest motiv s-a cerut schimbarea completului de judecată. “În data de 11 mai a avut loc prima înfăţişare în cazul proceselor dintre Instituţia Prefectului şi Liviu Pătraşcu. În ambele procese a fost acelaşi complet de judecată. Ba mai mult, completul era compus din magistraţi care au mai judecat şi alte cauze care au avut legătură directă cu cele două litigii. Din aceste motive Comisia Judeţeană a recuzat pe unul dintre magistraţi şi ni s-a dat un nou termen pentru data de 1 iunie. Aşteptăm să ni se pronunţe cererea de recuzare pentru a vedea ce este de făcut în continuare”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Prefecturii Gorj.

Se cer aberaţii

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului sunt de părere că se cer aberaţii cu bună ştiinţa magistraţilor. Pe lângă cele peste 700 de hectare de pădure, Liviu Pătraşcu încercă să primească şi 5 miliarde de lei vechi pentru nepunerea a unei sentinţe a Judecătoriei Braşov. Potrivit acesteia, Comisia Judeţeană trebuia să înscrie suprafaţa de 720 de hectare într-o anexă, pe amplasamente forestiere situate în raza comunelor Crasna şi Tismana. “În prezent se cere obligarea prefectului la punerea în posesie. Nici unde în România nu s-a mai pomenit aşa ceva. Comisiile locale trebuie să pună în posesie şi în nici un caz prefecţii. Comisia Judeţeană nu poate decât să elibereze titlul de proprietate. În ceea ce priveşte înscrierea suprafeţei de 720 de hectare pe amplasamente forestiere situate în comunele Crasna şi Tismana, acest lucru s-a realizat în data de 30 aprilie 2010, prin emiterea unei hotărâri. Astfel, la termenul din data de 11 mai am mai depus şi o cerere de suspendare a dosarului”, a mai precizat Liviu Diaconescu.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: