Prefectura Gorj a pierdut procesul cu primarul din Turcineşti

Curtea de Apel Craiova a casat sentinţa Tribunalului Gorj prin care se dispuse anularea recepţiei lucrărilor de alimentare cu apă a comunei Turcineşti. În prima fază, Instituţia Prefectului a avut câştig de cauză, iar edilul local trebuia să revoce decizia de constituire a celei de-a doua comisii şi procesul-verbal de recepţie. Primarul Vasile Gogălniceanu a făcut recurs, iar decizia magistraţilor doljeni a fost în favoarea sa. În prezent, acesta continuă demersurile în vederea preluării reţelei de apă de către Aparegio.   

Instituţia Prefectului Gorj l-a acţionat în instanţă pe Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti, motivul fiind recepţia lucrărilor de alimentare cu apă. Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, primarul a constituit o a doua comisie de recepţie a lucrărilor în condiţiile care prima nu fusese dizolvată. În urma analizării documentelor depuse la dosar, magistraţii Tribunalului Gorj au anulat atât dispoziţia de constituire a celei de-a doua comisie cât şi procesul verbal de recepţie a lucrărilor de alimentare cu apă. Nemulţumit de decizia instanţei, primarul Vasile Gogălniceanu a făcut recurs, angajându-şi avocat pentru a fi reprezentat <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Curtea de Apel Craiova. În urmă cu aproximativ două săptămâni, magistraţii doljeni au casat sentinţa Tribunalului Gorj prin care se impunea anularea recepţiei lucrărilor de alimentare cu apă. “Am făcut recurs, mi-am plătit avocat din buzunarul meu şi am câştigat procesul intentat de către Instituţia Prefectului. Curtea de Apel a casat sentinţa Tribunalului Gorj prin care era anulată recepţia lucrărilor de alimentare cu apă. În această perioadă, dosarul va fi trimis înapoi la Tribunalul Gorj şi va trebui să se respecte ceea ce scrie în hotărârea magistraţilor doljeni”, a declarat Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că această cauză va fi rejudecată. “Într-adevăr a fost admis recursul Primăriei Turcineşti. De asemenea, s-a anulat sentinţa Tribunalului Gorj şi s-a dispus rejudecarea”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Instituţiei Prefectului.

DEMERSURI

În momentul de faţă, Primăria Turcineşti continuă demersurile în vederea preluării reţelei de apă de către Aparegio. “Continuăm demersurile pentru ca reţeaua de apă să poată fi preluată de către Aparegio. Am inventariat apometrele din Rugi şi Horezu şi vom continua acţiunea şi în celelalte sate. Deja am depăşit consumul de apă, iar zilnic înregistrăm aproximativ 200 mc/zi”, a precizat primarul.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: