Stadion de miliarde pe coclaurile de lângă carieră

Amplasarea unui stadion în apropierea unei cariere din Roşia de Amaradia este primul subiect de campanie la Roşia de Amaradia, disputat între primarul Liviu Cotojman şi candidatul USL, fostul primar Cristinel Faiter. Cel din urmă se arată indignat de faptul că stadionul este amplasat în mijlocul alunecărilor de teren. Primarul Cotojman explică faptul că a avut de ales, amplasarea aici sau pierderea finanţării. Cert este că lucrurile au stagnat ceva vreme, la faţa locului fiind văzute doar o clădire în construcţie şi mormane de pământ. Ca să fie treaba-treabă, cei doi nu ajung la o concluzie nici când vine vorba de valoarea lucrării, 5 sau 34 de miliarde de lei vechi…

Trei stadioane într-o comună. Se întâmplă la Roşia de Amaradia, unde, deși mai există două terenuri de sport, primăria a hotărât că ar fi bine să ridice și un stadion, pe care l-a amplasat la marginea pădurii, la câţiva kilometri faţă de centrul comunei. Asta în condițiile în care casele oamenilor sunt expuse tot mai des alunecărilor de teren, iar drumurile nu sunt bine consolidate pentru a face faţă intemperiilor care amenință mai mereu această comună.

Stadionul de pe deal

Locuitorii de la Roșia de Amaradia vor avea stadion de miliarde în comună. Şi nu oriunde, ci în vârful unui deal, la marginea pădurii, în apropierea unei cariere miniere. Mai exact, acesta este amplasat în satul Grui. Valoarea acestui stadion, din care s-au construit doar vestiarele, se ridică la peste 30 miliarde lei vechi, după cum îşi aminteşte consilierul local Cristinel Faiter. ”E prima dată când vin aici, nu am avut nici curiozitatea sau timpul. Din cele ce știu ca și consilier local se face un stadion pe fonduri guvernamentale, un stadion de dimensiuni normale, în care cred că suma maximă este de 34 de miliarde lei vechi. Consider că investiția în zona unde sunt alunecările de la mină nu cred că era cea mai potrivită, iar pentru școli avem încă două terenuri, iar acesta ar fi al treilea. Cred că suma e și cam mare”, susține Faiter.

Primarul Liviu Cotojman îl contrazice pe Faiter. Într-o emisiune la Gorj Tv a adus mai multe documente din care reiese că stadionul costă cinci miliarde, nu 34. ”Eu iniţial am vrut să construiesc acest stadion în centrul civic al comunei. Nu s-a putut pentru că erau criterii de amplasament, mai exact nu am avut un amplasament de acele dimensiuni, ca să poată fi construit. Nu îndeplinea condiţiile, nu pute fi construit şi probabil finanțarea pleca în altă localitate. Valoare acestuia se ridică la vreo cinci miliarde lei vechi”, explică primarul Liviu Cotojman. De la 1 aprilie lucrările vor fi reluate, iar primăria este în aşteptarea unei alte tranşe de bani.

Consilierul Faiter spune că acest stadion nu va ajuta localnicii.”Se va ajunge destul de rar aici pentru că avem un stadion de centru, nu avem echipă decât în județeană și cred că sumele care vor fi băgate aici nu vor fi recuperate niciodată și cred că comunitatea avea nevoie să fie folosiți banii, mai ales că sunt de la Guvern în altă parte, în canalizări, alimentări cu apă. A fost și pentru mine o surpriză. Chiar domnul  primar mi-a justificat că nu trebuia să refuze banii, că l-au obligat”, mai menționează Cristinel Faiter. În replică, primarul spune că în comună este echipă de fotbal şi că banii nu puteau fi folosiţi pentru alte proiecte.

Vizualizări: 247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: