Prefectura: Primarii care au trimis organigrama prin Poştă au riscat

Primarii din 29 de localităţi gorjene au trimis noile organigrame spre a fi aprobate de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici prin poştă sau nu le-au trimis deloc. Cei care le-au trimis prin Poştă şi-au asumat un risc, avertizează Prefectura.

Acest lucru poate fi destul de dezavantajos pentru aceştia, în condiţiile în care există vreo problemă în ceea ce priveşte întocmirea acestora. Dacă nu vor primi avizul, tot prin poştă vor primi şi răspunsul din partea ANFP, lucru ce ar putea duce la neîncadrarea în termenul limită de 16 august. ”Sunt unii dintre primari care au folosit această metodă cu costuri financiare reduse, au trimis organigramele prin poştă, deşi rugămintea noastră, ca reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, a fost ca primarii sau reprezentanţii acestora să se prezinte la A.N.F.P. personal, ţinând cont de faptul că s-ar putea efectua modificări, care puteau fi făcute în momentul în care au fost constatate de către reprezentanţii agenţiei. Primarii trebuiau să aibă ştampila la ei, pentru orice eventuală modificare”, a declarat subprefectul Marcel Romanescu.

Nu mai primesc bani

Dacă unii dintre primari au trimis noile organigrame poştal, alţii nu le-au trimis deloc, ignorând decizia Guvernului. Din nefericire, indolenţa primarilor respectivi va fi plătită de locuitorii comunelor păstorite de ei, pentru că, dacă nu vor primi avizul din partea Agenţiei, riscă să nu mai primească nici sumele defalcate de la bugetul de stat.

Una dintre primăriile care nu au depus noua organigramă este cea din Stăneşti. Edilul susţine că nu s-a prezentat cu noua organigramă datorită faptului că nu a avut pe cine să trimită la Bucureşti, el fiind implicat în proiecte mai importante, iar secretarul care în urmă cu ceva timp a fost implicat într-un scandal venind turmentat la serviciu s-a pensionat. „Eu am o problemă,  domnul secretar a ieşit la pensie, am jurista care este în concediu, trebuie să le ducem noi. Eu am nişte probleme cu un proiect pe măsura 322 şi n-am avut timp să mă duc acolo”, a precizat Vasile Pârvulescu, edilul din Stăneşti.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: