Primarul din Logreşti îşi bate joc de banul public

Fostul primar din Logreşti îşi acuză verişorul care conduce în prezent comuna de faptul că îşi bate joc de banii publici în vreme de criză. Ion Băluţă, actualul primar PSD al comunei, consideră că investiţiile pe care le-a făcut pentru comunitatea pe care o păstoreşte sunt necesare. Fostul primar care este consilier local PDL şi pe care îl cheamă tot Ion Băluţă este de altă părere, drept pentru care a sesizat Corpul de Control al Prefecturii Gorj  pentru a verifica modul în care s-au cheltuit banii publici.

Totul a plecat de la achiziţionarea unui fost spaţiu comercial, care ar trebui folosit pentru diferite festivităţi. Consilierii au fost de acord cu această investiţie numai dacă se va cumpăra şi terenul de sub clădire care are patru proprietari, lucru care nu s-a întâmplat. „În şedinţa de consiliu noi am fost de acord cu achiziţionarea acestui spaţiu, dar cu două condiţii. Să nu coste mai mult de 300 de milioane de lei vechi şi terenul de sub acel magazin să fie tot al primăriei, pentru că are patru proprietari. Nu a fost însă aşa, pentru că spaţiu s-a cumpărat  cu 495 de milioane de lei vechi, iar terenul a rămas în continuare al cetăţenilor. Eu am luat legătura cu ei şi nu vor să renunţe la teren. I-am explicat asta primarului şi a zis în şedinţa de consiliu că dacă se va ajunge în această situaţie va dărâma clădirea. Deci până la urmă primăria a cumpărat nişte ziduri cu peste 400 de milioane”, spune consilierul.

Ruinele cumpărate, reparate cu alte sute de milioane

Consilierul PDL Ion Băluţă susţine că alţi bani se aruncă pentru repararea zidurilor în ruină. Mai mult, consilierul Băluţă spune că există lucări nerealizate, dar plătite. „Primarul a schimbat şi acoperişul care a mai costat vreo 450 de milioane de lei, banii constând în lemne de brad şi ţiglă. Deranjant este faptul că a cumpărat termopane, a plătit şi manopera pentru montaj din luna februarie a acestui an şi nici până acum nu le-a pus. Când l-am întrebat unde sunt geamurile a zis că vor veni. Aşa ceva nu este posibil. Spaţiul ăsta vrea să-l facă pentru festivităţi”, a declarat consilierul.

Aproape o jumătate de miliard pentru centrala termică

O altă problemă care-l nemulţumeşte pe consilier este montarea unei centrale termice la primărie şi asfaltarea făcută în faţa instituţiei. Fostul primar nu înţelege de ce montarea centralei este mai mare decât preţul ei şi nici de ce s-au investit sute de milioane într-un asfalt turnat în faţa primăriei. „În vreme de criză, primarul aruncă la bani în stânga şi în dreapta să îmbogăţească anumite firme. Preţurile cu care el face lucrări în comună sunt mult mai mari ca preţul pieţei. A cumpărat o centrală pentru primărie pe care a dat 40 de milioane de lei vechi, montarea a costa 100 de milioane, ceea ce nu-i posibil să dea bani mai mulţi pe manoperă decât pe produs. La asta se mai adaugă şi restul pieselor pe care le-a folosit în montarea centralei pe care a mai dat 300 de milioane de lei vechi. Nu e posibil să pui o centrală la o primărie nu foarte mare cu aproape 450 de milioane, mai ales pe criza asta”, este o altă acuză a consilierului PDL Ion Băluţă.

O altă investiţie care a costat mult mai mult decât este normal se referă la asfaltul din faţa primăriei. „A făcut o alee şi o aşa-zisă parcare unde intră câteva maşini cu 150 de milioane de lei. Asta e bătaie de joc”, susţine consilierul Băluţă.

Corpul de Control al Prefectului, aşteptat la Logreşti

Consilierul local Ion Băluţă a sesizat Corpul de Control al Prefecturii Gorj, pentru a verifica modul în care s-au făcut aceste investiţii. „Eu am făcut sesizare la Prefectură pentru că aici este vorba da bani grei şi nu e posibil să îi aruncăm aşa după bunul nostru plac. Cei ce acolo au zis că este de competenţa Parchetului şi cei de la Parchet se ocupă acum de acest caz”.

Contactat telefonic, primarul din Logreşti susţine că investiţiile pe care le-a făcut erau necesare pentru comunitate. „Eu zic că ce am făcut în comună este necesar. El a stat patru ani la primărie şi nu a făcut nimic. A ştiut decât să-şi ia sporuri. Eu când am venit la primărie de abia am avut să dau salariile la oamenii în primul an, iar primăria era plină de bălării. Dar ce ştie el- El este cu silvicul, nu cu administraţia. Magazinul acela l-am luat pentru că oamenii din comună au contribuit la ridicarea lui şi vreau să fac acolo o sală pentru festivităţi, să nu mai plece oamenii în comune învecinate când au o nuntă, un botez sau ceva de genul. Eu am vorbit cu proprietarii şi nu sunt probleme. Legat de centrala de la primăria, era normal să o fac, eu zic că este necesară la fel ca şi asfaltul turnat în faţa primăriei”, a declarat primarul Ion Băluţă. 

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: