Preferă să fie ajutați cu mâncare, nu cu săpun

Produsele de igienă corporală, oferite gratuit pentru nevoiași, nu prea au căutare. Localnicii din Peștișani spun că nu pasta de dinți sau săpunul țin de foame, ci alimentele. Uniunea Europeană a trimis în Gorj peste 20.800 de astfel de cutii, însă nu au fost împărțite nici jumătate.

”Mâncarea e temelia. Fără mâncare nu mai faci nimic, nici poftă de muncă n-ai. Mâncarea. Pasta de dinți, cât să folosești. Un pachet la o lună (...) Traiul. Asta e prima bază. Dacă e traiul, degeaba dau cu pastă pe dinți și burta-i goală(...) Sunt mai bune alimentele mai mult. Sunt bune și alea, dar mai mult alimentele”, spun câțiva gorjeni.

Alții recunosc că folosesc produse de igienă tot mai rar. ”Folosim, dar mai rar(...) Nu prea folosim! Să le folosească cine are baie, noi nu avem”, au mai declarat câțiva oameni.

Persoanele care beneficiază de aceste pachete de la UE sunt cele care sunt incluse la ajutorul social, dar și persoanele cu dizabilități. ”La nivelul comunei Peștișani sunt 123 de persoane vulnerabile care beneficiază de pachetele de la UE prin intermediul Guvernului. Bineînțeles că se caută alimentele. Alimentele sunt prioritare. Aici se mai îngrămădesc, la igienă mai puțin”, a spus primarul din Peștișani, Cosmin Pigui.

O cutie cu produse de igienă corporală trimisă de la UE conține pastă de dinți, periuță de dinți, șampon și gel de duș, dar și detergent pentru spălarea hainelor. Termenul limită de distribuire a acestor pachete este finalul lunii septembrie.

Vizualizări: 2,450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: